Ejpovice - Všenice 16:14 (7:9)

01.09.2014 16:02

       Zahajovací zápas sezóny 2014/2015 jsme odehráli u sousedů v Ejpovicích. V úvodní sestavě byl brankář Král, na obraně Kroupa, Hering, Háněl a v útoku Elšlégr, D. Kroc, a letní posila P. Berka ze Stupna. Domácí mají výhoz a Klail z výskoku dostává domácí do vedení. Berkovu střelu blokuje domácí Šik. Ejpovičtí v útoku ztrácí míč. Berka je faulovaný ve výskoku, ale D. Kroc neproměnuje nařízený trestný hod, získáváme míč, ale z pokračujícího útoku D. Kroc střílí vedle. Klail střílí nad naši branku. Elšlégr z TH vyrovnává. Andrlík pálí do tyče. Berka z výskoku dostává v 6. minutě naše družstvo do vedení 2:1. Král chytá trestný hod. Berka zvyšuje na 3:1. Bek Háněl chytá trestný hod. Klail snižuje. V útoku ztrácíme. Andrlík srovnává stav utkání na 3:3. Berka po kličce "klepákem" míří přesně a  vedeme 4:3. Klail při střelbě přešlapuje. Berka ve 13. minutě zvyšuje na 5:3 v náš prospěch. Háněl získává míč, domácí obránci jsou vystaveni do ofsajdu, ale rozehranou akci Berka nezakončí brankou. Andrlík snižuje. Ve 14, minutě je Elšlégr faulován, je nařízen TH a sám faulovaný krásnou rychlou střelou s písknutím rozhodčího Slavíka překonává domácího brankáře - 6:4. Klail přešlapuje při střelbě, ale Král kazí přihrávku. Háněl blokuje střelbu Klaila, odražený míč získávají domácí, ale poté Klail drží míč "dlouho" a tím získáváme míč. V 18. minutě pálí Berka bo břevna a tentokráte se do ofsajdu dostává naše obrana. Staškovi chytá střelu výborný Král. Berka je faulován a TH proměňuje opět rychlou střelou Elšlégr - 7:4. V 19. minutě snižuje Andrlík. Kroc kazí přihrávku, naše obrana je opět v ofsajdu, ale domácí kazí přihrávku. Elšlégr je faulován a Kroc proměňuje trestný hod a jsme ve vedení 8:5. Král kryje střelu Langmajera z podstřelu i další střelu, tentokráte Andrlíka, Kroupa získává odražený míč. Berka střílí do bloku a míč se odráží na roh. Z pokračujícího útoku míří Elšlégr do tyče. Král chytá TH Andrlíkovi. Vzápětí je nařízena proti nám "šestka", kterou Andrlík proměňuje. Baborovský po přihrávce Rady zvyšuje na 9:6. Andrlík snižuje. V poslední minutě v útoku ztrácíme míč, ale i domácí ztrácí. Král stihne ještě vyhodit a Rada střílí branku, která není uznána z důvodu konce poločasu. Přesto vedeme v poločase 9:7.

   Druhý poločas začínáme výhozem. Černý pálí do bloku. Langmajer rozehrává TH z rohu brankoviště, přihrává na střed Klailovi a ten ranou o tyč snižuje. Černý je faulován, ale Baborovský z trestného hodu trefuje břevno. Domácí získávájí míč, ale Klail střílí "z náskoku". Po rychlém protiútoku jde míč z ruky Černého k Baborovskému, který hned přihrává Radovi, ale ten míří pouze do tyče. Andrlík vyrovnává na 9:9. Baborovský neproměňuje. Langmajer získává Ejpovicím jednobrankový náskok. Rada se netrefuje z úhlu. Bereme si time out. Klail opét střílí "z náskoku". Černý nedává. Opět "náskok" Klaila. Elšlégr neproměňuje trestný hod. Král kryje střelu Langmajera. Liška střílí vedle. Domácí ztrácí míč. Černý ve 43. minutě !! tedy ve 13. minutě druhého poločasu střílí náš první gól ve 2. poločase a vyrovnává. Za šestku Háněla při TH je nařízena "šestka", kterou Andrlík nekompromisně proměňuje. Liška střílí pouze do hostujícího brankáře a Andrlík zvyšuje na 12:10 pro domácí. Elšlégr proměňuje pokutový hod za faul na Lišku. Andrlík z úhlu 13:11 pro Ejpovice. Ve 47. minutě Černý ztrácí míč. Klail po pěkné souhře domácího útoku trefuje břevno. Domácí si berou oddechový čas. Andrlík zvyšuje na 14:11 z dalšího pokutového hodu. Rada střílí do obránce Hucla, máme odražený míč a Rada z další střely míří vedle domácí branky. Král kryje střelu Klaila. Baborovský ztrácí míč. Langmajer 15:11. Baborovský po kličce ranou o tyč snižuje. V 57. minutě Král chytá střelu Langmajera.Take Černý neproměňuje, Rada střílí mimo branku. Klail trefuje břevno. V nastaveném čase za oddechové časy Elšlégr z TH snižuje. Poté Stašek v situaci, kdy už riskujeme a necháme domácí útok hrát "bez faulu" zvyšuje na 16:13. Konečnou podobu výsledku dává Elšlégr z TH po čase a domácí vítězí 16:14.

 

     Rozhodoval Václav Slavík z Nýřan.

 

    V zahajovacím zápase 2.ligy nám vyšel 1. poločas, kdy výborně chytal Král, dobře hrála obrana Háněl, Kroupa, Hering a v útoku se dařilo Elšlégrovi, D. Krocovi a Berkovi. Před druhým poločasem musela odjet dvojice Berka - Kroc, což se ukázalo pro vývoj zápasu zlomový okamžik. Zadní řady dlouho drželi šanci na úspěch, ale útoku se vůbec nedařilo střelecky o čemž svědčí pouhých 6 branek za poločas, ale z toho 2 padli až v nastaveném čase time outy. Přesto si útok, především na začátku druhé půle šance vypracoval vypracoval, ale nedokázal jej proměnit. S přibývajícím časem začala v naší hře převládat nervozita a zmar.

 

 

Sestava a Branky:Brankáři:  Král, Smitka - obrana: Dobrý, Kroupa, Hering, Háněl - útok: Elšlégr 6 , Berka 3, Kroc D. 2, Baborovský (ŽK) 2, Černý 1, Rada, Liška

Trenér: Kuška Luděk, vedoucí: Hůlka Tomáš

 

Ejpovice:  Darda,Klasna : o: Hucl Milan,Šik(ŽK), Cingroš,Hercík,Hucl Martin,Andrlík 10, Langmajer 2 ,Klail 3, Stašek 1(ŽK), Kugler, Kalčík              

Trenér a vedoucí: Kalčík Jaromír, vedoucí : Špilar Jindřich