Kyšice - Všenice 16:17 (7:11) 14.04.2014 20:37

20.04.2016 13:02

     Jarní odvetnou část jsme začali u sousedů z Kyšic, které jsme na podzim porazili po velké bitvě o jedinou branku.

   Začátek utkání nenapovídal, že by se opakoval podobný zápas. V brance začal Král, na obraně Háněl, Kroc Hering a v útoku Rada, Baborovský, Vondrák a začátek měli výborný.  Vondrák hned z prvého útoku vykláněčkou otevírá skóre. Petrák z trestného hodu míří do břevna, domácí získávají odražený míč a z pokračujícího útoku Petrák vyrovnává. Po spolupráci Rada-Vondrák nás druhý jmenovaný posílá do vedení 2:1. Ve 3. minutě Šleis nedává TH. Král však pokazí výhoz od branky, domácí Petrák však proráží. V útoku kazíme přihrávku, ale domácí Netušil neproměňuje trestný hod a Háněl získává odražený míč. V útoku jsme faulování, Vondrák rozehrává z úhlu  trestný hod přihrává Baborovskému a ten v 7.min. zvyšuje. Král chytá TH,a další trestný hod chytá bek Háněl, který získává i odražený míč. Vondrák z výskoku trefuje a vedeme  4:1. Háněl blokuje, avšak v útoku ztrácíme míč. Získáváme míč po průrazu na M. Kroce, Rada se dostává do brejku, ale z těžké pozice míří do tyče. Háněl opět získává míč,ale Rada po přihrávce střílí ve 13. minutě vedle. domácí chybují v rozehrávce a Baborovský krásnou ranou pod břevno zvyšuje již na 5:1. Domácí Martínek v 15. min. snižuje na 2:5. Vondrák míří z TH nad. Střelu Smoly blokuje výborně hrající Háněl, přesto Špičan snižuje v 18. minutě na 3:5. Vondrák pálí do bloku,získáme odražený míč a z pokračujícího útoku Vondrák míří přesně  z vykláněčky. Ve 20. min. snižuje Smola na 4:6. Vondrák nedává, naštěstí získává odražený míč, který přihrává střídajícímu Liškovi a ten nekompromisně ranou z úhlu  "na zadní tyč" nám opět získává tříbrankové vedení. Ve 21. min. Špičan snižuje na 5:7.  Vondrák trefuje tyč, odražený míč získává Baborovský a je faulován. Trestný hod rozehrává Vondrák přihrává Baborovskému a ve 22. min. vedeme 8:5. Chyba domácích v útoku a po pěkné spolupráci baborovského s Liškou, Liška nedává. Baborovský ve 24. minutě míří přesně a vedeme už 9:5. Král chytá střelu Petráka, ale Špičan snižuje. Vútoku další střídající D.Kroc připraví šanci Liškovi, který se nemýlí - 10:6. Při domácím útoku získává Háněl odražený míč po střele kyšického útočníka. Ve 27. minutě D.  Kroc z TH a vedeme  již 11:6.  Spolupráce D. Kroc - Liška brankou nekončí. Petrák neproměňuje. Král kazí výhoz, ale poté chytá 2 trestné hody v řadě. Nakonec jej překoná Petrák z dalšího trestného hodu po uplynutí 1. poločasu a stanovuje konečný stav prvního poločasu na 11:7 v náš prospěch.

     Na začátku 2. poločasu Král chytá střelu Smoly. Poté však Petrák snižuje na 8:11. Ve 32. minutě Liška nedává, Král chytá střelu Smoly z TH. D. Kroc se kličkou uvolňuje a ranou o tyč zvyšuje náš náskok na 12:8. Háněl získává míč, ale Vondrák pálí jen do bloku. Král zneškodnuje ránu Smoly. ale přesto Petrák snižuje ve 36. minutě. Kroc D. míří z trestného hodu jen do břevna, vybojujeme odrařený míč a D. Kroc se už podruhé nemýlí a rychlým podstřelem získává opět 5ti-brankové vedení. Smola snižuje. Vzápětí, po ztrátě v útoku, Král chytá střelu Netušila. Kroc D.  po kličce míří vedle branky. Domácí Šleis míří z TH jen do břevna. Ale M.  Kroc špatně přihrává. Ve 42. minutě Šleis snižuje z pokutového hodu za faul obránce Heringa na 10:13. Při našem útoku je střela D. Kroce zblokována  na roh. Další střela našeho nejlepšího útočníka ve 2. poločase D. kroce končí na tyči,avšak je při střele faulován. Z pokračujícího útoku míří Liška do bloku. Vondrák kazí přihrávku. A takNetušil ve 45 minutě snižuje již na 11:13. Rada trefuje tyč. Špičan snižuje na rozdíl jediného gólu. Ale D. Kroc je při chuti a z výskoku zvyšuje na 14:12 z našeho pohledu. Ve 49 . minutě chytá Král střelu ľeise. Háněl blokuje střelecký pokus  Netušila, ale domácí po pěkné akci celého útoku snižují Netušilem na rozdíl jediné branky. Běží 51. minuta. Naštěstí výborný D. Kroc po samostatné akci - 15:13. V 53. minutě Šleis stříl druhý pokutový hod, do branky jde Smitka,ale domácí útočník je úspěšný,a je opět pouze jednobrankový rozdíl. Po spolupráci D. Kroce s Radou druhý jmenovaný zvyšuje na 16:14. V 55. minutě opět Šleis snižuje. Baborovský po skvělé přihrávce D. Kroce - vedeme 17:15. Král chytá střelu domácího útočníka., ale M. Kroc kazí přihrávku. Domácí opět snižují 16:17. V 57. minutě ztrácíme v útoku míč  a dostáváme se do "ofsajdu". V obraně získává míč M.  Dobrý, který se skvěle postaví a domácí útočník proráží. Rada nedává. Domácí při svém útoku získávají výhodu TH, a do konce zbývá asi jeden a čtvrt minuty. Kyšičtí však udělají taktickou chybu, trestný hod vystřelí a Král jej chytá. Domácí totiž zapoměli, že jsme si brali oddechový čas ! Do konce zápasu zbývá necelá minuta, a přestože jsme v podobné situaci byli mnohokrát, opět máme problémy "dohrát" zápas do konce bez chyb. Nejdříve Rada zbrkle střílí, naštěstí  získává odražený míč, a poté Baborovský zbytečně proráží. Naštěstí domácí už nemají čas na vyrovnání, rozhodčí Kalčík ukončuje zápas.  

      V tomto zápase podalo celé družstvo velmi dobrý výkon. Především 1. poločas byl vynikající, ve druhém jsme se nevyvarovali zbytečných chyb v obraně i v útoku a umožnili domácím "vrátit se do zápasu". Z jednotlivců i přes kolektivní výkon, vyčnívali obránce Háněl a zejména ve 2. poločase útočník David Kroc, který "táhl naši ofenzivu" ve druhé části jak střelecky tak herně.

 

    Dobře rozhodoval Zdeněk Kalčík z Ejpovic.

 

Sestava a branky: brankáři :Král, Smitka - obrana : Dobrý, Hering (ŽK), Kroc Matěj, Háněl - útok : Baborovský, Kroc David 5, Vondrák 4, Liška 2, Rada 1

 

Kyšice : Volák, Fremr : Špičan J., Petrák Mila(ŽK), Tlustý, Vrba : Špičan A., Petrák Miroslav 4, Šleis 3, Martínek, Netušil 2, Smola 1