Po letech šumělo na hřišti šampaňské

12.05.2011 09:48

   Vlna radosti a nadšení zaplavila rekordní stovku diváků, kteří byli svědkem sobotního házenkářského zápasu  ve Všenicích. Po dlouhých letech zde opět teklo šampanské, neboť místní borci potvrdili vítězstvím 19:14 nad Sokolem Božkov svůj postup do II. ligy.

   Průběh zápasu tak zcela přesvědčivý nebyl, i když se domácí ujali vedení a udrželi ho téměř celý první poločas. Božkovští však minimální rozdíl jedné branky stále dotahovali, postupně přešli do vedení a před odchodem do šaten hovořilo skóre 10:7 v jejich prospěch. Za mohutného povzbuzování fanoušků se Všenickým podařilo dramatický průběh zvrátit a dovést zápas do vítězného konce. Hrálo se slušně, takže rozhodčí Franta z Kříší moc práce neměl.

   Domácí dokázali ještě před utkáním, že jsou správní chlapi, kteří drží slovo a navíc mají smysl pro humor i recesi. Domluvili se totiž, že když postup

vyjde, dobrovolně se zřeknou svých kučeravých vlasů. A tak měla kadeřnice Zdeňka Fridrichová plné ruce práce. Na zemi kolem židle zůstaly ležet v několika vrstvách chomáče vlasů, proto hráčům jistě přišel vhod osobní dar ředitele HOB Prima Břasy ing. Jana Diblíka, který jim věnoval kšiltovky s nápisem PrimaCotto.

   Nový účes našel oezvu i mezi "dobráky" fanoušky, kteří ihned zařadili do svého repertoáru povzbuzující výkřiky jako: "Chyť ho za vlasy, to ti nemůže oplatit!" Ale ke cti mnohých z nich lze přičíst skutečnost, že nenechali své hráče ve štychu a strojek paní Fridrichové se rovněž projel po jejich hlavách.

 

Tento článek je  opsán z Rokycanského deníku ze dne 22.června 1998.