Raspenava - Všenice 15:23 (8:9)

31.10.2015 18:23

 

    K poslednímu utkání podzimní části jsme nastoupili na hřišti nejvzdálenějšího účastníka 2. ligy Raspenavy. Počasí je nádherné, ale povrch kluzký. Večer proběhlo "krátké" soustředění v Lázních Libverda, kde se probírala taktika na nedělní zápas. Trenér Kuška zvažoval několik variant. Jak se později ukázalo nejzajímavější byla zda "ušetřit" obránce Heringa od páté žluté karty a stopky pro 1. utkání na jaře. Do utkání vstupujeme natěšeni s brankářem Králem, s obránci Heringem, Hánělem a Dobrým. V útoku nastupuje Berka, Baborovský a Rada. Máme výhoz a Berka je dvakrát neúspěšný. Přesto Baborovský otevírá skóre zápasu. Dörflovu střelu neuzná rozhodčí Kotlář pro střelbu z brankoviště. Po pěkné souhře našeho útoku Baborovský nedává, ale Berka z výskoku je již úspěšný. Král chytá střelu Dörfla a vzápětí i Málka. Dobrý má však při vynášeni "dlouho". Hering dostává 5. ŽK a na jaře nám bude v 1. zápase chybět. Háněl chytá TH nohou a Král vzápětí chytá pokutový hod Dörfla. Nakonec však Kobera snižuje. V 6. minutě míří Berka z výskoku přesně a vedeme 3:1. Málek proráží na Heringa. Berka "dělá" útočný faul. Král kryje střely Málka a Kobery, opět trestný hod Málka. Nakonec Hodovník snižuje. V 11. minutě je Rada po kličce faulován. Sám proměňuje TH. Málek snižuje z trestného hodu. Berka trefuje tyč. Hosté "proráží" na Dobrého. Baborovský krásnou ranou pod břevno zvyšuje na 5:3. Z dalšího útoku dostává obránce Hering ČK na 5 minut.  Málek míří z TH vedle Královy branky. Berka nedává, ale Rada získává míč, přesto jej ztrácíme. Střelu Dörfla kryje Král a Rada zvyšuje. V 17. minutě získáváme míč a Baborovský navyšuje naše vedení na 7:3. Pokutový hod Kobery skvělý Král chytá. Rada přešlapuje. Kobera míří nad a domácí si berou time out. Baborovský rozehrává faul uvnitř brankoviště nahrává nabíhajícímu Radovi, který nekompromisně proměňuje. Král chytá střelu Dörfla, Dobrý získává míč, ale Berka střílí z přešlapu. Havlíček snižuje. V 25. minutě po souhře celého útoku Rada - 9:4.  Havlíček snižuje, Baborovský nedává. Z trestného hodu snižuje Dorfl. Ve 29. minutě Berka pálí do bloku. Dörfl míří přesně a vedeme již jen o dvě branky. Rada trefuje břevno, vybojuje míč, avšak souboj je posouzen opačně a rozehrávájí domácí. Blíží se konec poločasu na který se upínáme, čehož využívají domácí, a nikým neobsazený Dörfl snižuje na 8:9 po uplynutí hrací doby !!!

   Konec poločasu nás vytrhl z konceptu a skvělého výkonu v prvních 25. minutách 1. poločasu. Do druhého poločasu však vstupujeme spostředěně s touhou uspět a získat dva body. Raspenava má výhoz a Král kryje střelu Dörfla. Dobrý vynáší míč, ale Rada nedává. Elšlégr po kličce navyšuje naše vedení. Domácí ztrácí míč, avšak Berka z výskoku nedává. Král chytá střelu Dörfla, ale Rada neproměňuje rychlý protiútiok, je faulován, je nařízena šestka, kterou sám postižený ve 36. minutě bezpečně proměňuje. Král kryje střelu Kobery a Háněl získává odražený míč. Elšlégr je po kličce faulován, rozehrává TH, přihrává Radovi, který zvyšuje na 12:8. Král kryje trestný hod Málkovi, Dobrý získává míč. Elšlégr po kličce zvyšuje již na 13:8. Skvělý Král lapí další střelu Dörfla. Berka z rychlého protiútoku nám získává vedení 14:8. Dörfl z dalšího TH nepřekoná famózního Krále.  Ve 44. minutě po spolupráci Elšlégra a Berky, druhý jmenovaný zvyšuje na 15:8. Teprve v 45. minutě domácí Hodovník překonává vynikajícího Krále v naší brance. Ale Elšlégr míří přesně a vedeme 16:9. Kobera snižuje. Ve 47. minutě Elšlégr nedává a Hodovník míří vedle naší branky. Elšlégr také míří vedle tyčí, tentokráte domácí branky. Je nařízena šestka za nohu Háněla, kterou Hodovník proměňuje. V 50. minutě zvyšuje Berka střelou z výskoku na 17:11. Opět Havlíček snižuje. Elšlégr z TH vedle. Po spolupráci Elšlégra s Radou, Rada trefuje. Opětovně Hodovník míří přesně. V 54. minutě Elšlégr po kličce zvyšuje na 19:13. Dörfl snižuje. Vzápětí míří přesně domácí Málek. Po další kličce Elšlégra vedeme 20:15. V 57. minutě Dorfl míří vedle. Berka proměňuje TH. Elšlégr zvyšuje na 22:15. Král chytá TH Dörflovi. Po ose Elšlégr-Rada-Berka posledně jmenovaný upravuje konečný stav 23:15 pro nás.

    Rozhodoval Pavel Kotlář z Krčína. 

   V tomto zápase podalo výborný výkon celé mužstvo. Po celý zápas jsme vedli a nebýt posledních 6 minut v prvním poločase, kdy jsme přestali hrát a nechali se unést nepřesnými výroky rozhodčího a tuto pasáž prohráli 4:0 mohlo být vítězství ještě jednoznačnější. Naštěstí ve druhém poločase jsme se vrátili ke své hře, branku "uzamkl" famózní Král, který 14 minut nedostal branku a bezpečně jsme dokráčeli k zisku 2 bodů.  

Sestava a branky: brankáři: Král, Plaček, obrana : Hering(ŽK, ČK-5)  , Háněl, Dobrý, Smitka, Benetka: útok: Berka 9, Elšlér 6, Rada 5, Baborovský 3 (ŽK), Liška

Trenér: Kuška Luděk, vedoucí Hůlka Tomíš

Raspenava Hanzl, Pávek: Petříček, Skalický, Janáček, Jirounek,Hodovník 6, Dörfl 4, Málek 3, Kobera 2, Havlíček

trenér: Málek Josef, vedoucí: Kobera Vladislav