Stupno zarmoutilo v derby Všenice

21.05.2011 14:10

  Na první ligové derby národní házené bylo ve Všenicích zvědavých několik stovek diváků. A viděli drama až do samotného závěru. Především se tleskalo zákrokům gólmanů, kteří byli ozdobou duelu.

  TJ Všenice - Sokol Stupno  13:14  (8:8)

- bouřlivá atmosféra hnala domácí do útoku a po několika minutách byl stav 3:1. Hosté však dokázali srovnat a svého soupeře se bodově drželi po celý první poločas. Perfektní byli především brankáři. Stupenský Standa Nový byl téměř stoprocentní při střelách z úhlu a zlikvidoval dokonce sedmimetrový hod Benetky. Na druhé straně se nenechal zahanbit ani jeho protějšek Ronald Plaček, který mužstvo popdržel zejména na začátku dějství, kdy jeho spoluhráči nedokázali skórovat dlouhé minuty. Stupenští v této době odskočili o tři branky a vzhledem k vyrovnanosti zápasu se zdálo, že je rozhodnuto. Jenže hostům se přestala dařit střelba a několik balónů ztratili nepřesnou rozehrávkou. Všeničtí tak šest minut před koncem vyrovnali na 13:13. Oddechový čas pomohl Sokolům zastavit rozjeté domácí a z následného protiútoku dokonce vstřelili rozhodující branku. TJ měla v koncovce možnost uhrát remízu, ale poslední rána z ruky Benetky skončila na tyči. Dva body si tak z vyrovnaného souboje odvezli šťastnější házenkáři ze Stupna.

  Za Všenice se sedmkrát trefil Benetka, třikrát Rada, dvakrát Lád a jednu Hůlka. Za vítěze vsítil šest branek Zeithaml, a po čtyřech zásazích přidali Blecha a Totzauer. Černou kaňkou na průběhu derby byla podivná snaha trenérského dua hostů, kteří se snažili zamezit konání zápasu pomocí písemné stížnosti na velikost hrací plochy předanou rozhodčímu Kuglerovi.

 

Tento článek je opsán z Rokycanského deníku.