Všenice - Kyšice 15:16 (9:9)

01.09.2015 12:53

      

  Úvodní zápas sezóny 2015/2016 jsme sehráli derby se Sokolem Kyšice. V zahajovací sestavě jsme nastoupili s Králem v brance, na obraně s Kroupou, Hánělem a Heringem. V útoku nastoupili Rada Baborovský a Černý. Máme výhoz a po spolupráci Baborovského s Radou, Rada střílí mimo hostující branku. Kyšický Smola proráží. Háněl vynáší míč a pěknou přihrávkou posílá do brejku Černého, který přesnou střelou otevírá skóre.  Háněl blokuje střelu Smoly, odražený míč získají hosté a z pokračujícího útoku je nařízena "šestka", kterou v  proměňuje Šleis Martin a vyrovnává na 1:1.  V útoku ztrácíme míč, ale Rada jej vybojuje zpátky a je faulován Fremrem. Také je nařízena "šestka", kterou Baborovský nekompromisně ranou pod břevno proměňuje. V 5. minutě Smola vyrovnává. Elšlégr, který nahradil zraněného Radu přesnou ranou z dálky nás dostává opět do vedeníí - 3:2.Martin Šleis míří nad. Spolupráce Baborovský-Černý, druhý jmenovaný nedává. Z rozehraného trestného hodu vyrovnává Smola. Střelu Baborovského kryje Fremr. Smola kazí přihrávku, a můžeme jít do útoku. Bohužel Kroupa nedovoleně bez míče brání soupeřova útočníka a je po druhé ŽK vyloučen na 5 minut. Háněl blokuje střelu hostujícího útočníka a vybojuje i odražený míč. Elšlégr ve 14. minutě a vedeme 4:3. Petrák z TH vyrovnává.  Elšlégr nedává, ale Černý získává odražený míč, přihrává Baborovskému, který se nemýlí. Martínek srovnává na 5:5. Elšlégr v 17. minutě míří přesně a vedeme 6:5. Petrák neproměňuje TH, v útoku ztrácíme míč, ale hosté nevyužívají rychlý protiútok, střelu Petráka kryje Král. Černý zvyšuje na 7:5. Petrák ranou o břevno snižuje. Elšlégr neproměňuje trestný hod. Hosté opět ztrácí míč. Další Elšlégrovu střelu kryje Fremr. Hosté přichází o míč při vynášení z obranné třetiny. Po spolupráci Berky s Černým, se Černý nemýlí. Hosté při rozehrání TH ztrácí míč. Opět Černý nám získává již tříbrankové vedení 9:6 ve 23. minutě. Petrák proráží, ale při pokusu o rychlý protiútok ztrácíme míč. Netušil snižuje. Berka z výskoku míří vedle hostující svatyně. Král chytá střelu hostujícího útočníka. Elšlégr nedává. Šleis Martin proměňuje pokutový hod za faul Heringa. Elšlégr nedává a tak v poločase je stav nerozhodný 9:9.

     Hosté mají výhoz, ale Štraub jim bere míč. Pěknou souhru Vondráka s Elšlégrem zakončuje přesnou ranou Rada. Martínek vyrovnává na 10:10. Elšlégr přihrává Radovi, který míří vedle. Háněl získává míč. Elšlégr z TH v 35. minutě míří přesně a vedeme. Střelu Smoly kryje Král. Vondrák z výskoku nedává. Háněl blokuje střelu hostujícího útočníka, Štraub získává odražený míč. V 38. minutě se hosté dostávají do "ofsajdu" a po ose Háněl - Elšlégr -  Vondrák se míč dostává k Radovi, který trefuje pouze břevno. Střelu Elšlégra vytahuje hostující brankář Volák na tyč.  Elšlégr z TH míří do tyče. Petrák vyrovnává - 11:11.  Ve 41. minutě nás dostává Berka ranou z výskoku do vedení. Obrana získává míč a Berka opět z výskoku - 13:11. Petrák snižuje. Vondrák neproměňuje vykláněčku.  Opět Petrák vyrovnává. Rada nedává a opětovně Petrák dostává hosty do vedení. Ve 45. minutě není uznán Berkův gól z důvodu náskoku. Král chytá střelu Petráka. Berka míří do tyče. Ve 49. minutě Berka kazí přihrávku. Šleis Martin střílí vedle. Černý pálí do bloku, Vondrák míč vybojuje, ale  Elšlégr trefuje jen hostující blok. Černého střelu kryje Volák. Smola v 53. minutě míří přesně  a hosté vedou již 16:13. Elšlégr míří mimo tyče. Háněl blokuje střelu Martina Šleise. Netušil míří do tyče. Černého střelu chytá Volák. Hosté proráží. Elšlégr v 57. minutě míří z trestného hodu nad. Hosté přichází o míč. Háněl dlouhou přihrávkou nachází Baborovského který snižuje. Štraub získává míč. Elšlégr 30 sekund před koncem snižuje na rozdíl jediné branky - 15:16. Hosté již zbytek utkání dohrají a tak získávají první dva body sezóny.

 

    Dobře rozhodoval Petr Rauch z Plzně.

   V prvním utkání nového ročníku jsme prakticky tři čtvrtiny utkání vedli. Bohužel jsme doplatili na střelecký  výpadek ve druhém poločasu, kdy hosté otočili z 13:11 na 13:16. Utkání bylo bojovné, k vidění byly pěkné akce na obou stranách, bohužel jej provázelo hodně technických chyb  obou družstev. V našem mužstvu po vyloučení Kroupy nastoupil ze Stupna hostující Jirka Štraub, při svém debutu podal vynikající výkon a byl naším nejlepším hráčem. 

 

   Sestava a branky: Brankáři: Král David, Háněl Marek - obrana: Hering Jan, Háněl Dominik, Štraub Jiří, Kroupa Marek (ŽK, ČK - 5 ) - Elšlégr 5, Černý 4, Baborovský 3, Berka 2, Rada 1

Trenér: Kuška Luděk, Vedoucí: Hůlka Tomáš

 

Kyšice: Brankáři : Fremr, Volák :  obrana: Tlustý, Šleis Tomáš, Zeman, Šleis Miroslav, útok: Petrák 7, Smola 3, Martínek, Netušil, Šleis Martin 2, Špičan