Všenice nestačily na sousedy

27.05.2011 08:55

Pořádající klub podlehl rezervě  Stupna o sedm branek. Vše si vynahradil druhý den, kdy deklasoval nováčka z Chomutova.

Dva body si v domácím prostředí připsali do tabulky II. ligy národních házenkářů muži Všenic. Nejprve podlehli Stupnu B, aby následující den porazili Chomutov.

TJ Všenice - Sokol Stupno B  9:16 (6:7) sobota 4.9.1999

- třetí vzájemné derby zvládli lépe hosté a připravili tak pořádajícímu družstvu první domácí  porážku od 13. září 1998. Rezervě Sokola se náramně povedl úvod. Po čtvrthodině vedli 2:5, ale těsně před poločasovým hvizdem Všeničtí srovnali na 6:6 . Vzápětí však rozhodčí Bláha nařídil pokutový hod, který Stupno s přehledem proměnilo. Vyrovnaná partie pokračovala i po přestávce. Ve 45. minutě to bylo 8:10, pak se ale hosté šňůrou čtyř branek utrhli. Na jejich bodovém zisku se podepsala spolehlivá obrana i gólman Smitka. Střelecký kolaps všenických útočníků potvrdil pouze devět branek na jejich kontě. O pět se postaral Benetka, dvakrát se trefili Kalaš se Šrédlem. Za Stupno byl sedmkrát úspěšný Kroc, čtyřikrát Vildman, dvakrát Totzauer s Hůlkou a jednou Spěváček.

 

TJ Všenice - Chomutov 27:18 (13:9) neděle 5.9.1999

- před nedělním zápasem diváci čekali, jak se na mužstvu projeví předchozí debakl. Všeničtí ale neponechali nic náhodě a nováčka ze severu s přehledem porazili. Hned úvod zápasu naznačil, že duel bude gólově bohatý. Borci pořádajícího klubu získali tříbrankový náskok a celý zápas ho nepustili. O přestávce měli k dobru čtyři góly a po změně stran jejich soupeř několik minut neskóroval. Vedení našeho zástupce tak utěšeně narůstalo. V útoku zazářil Hynek Benetka. Na svatyni Severočechů vyslal dvaadvacet ran a sedmnáct z nich skončilo  za zády nešťastného gólmana. Pětkrát se trefil Founě, třikrát Hrůza a dvakrát Šrédl. Útočníkům Chomutova se dařila zejména střelba z dálky: Kočí sedm, Příhoda Pět, Karlovský řtyři a Weihöfer dvě. Obě utkání řídil sudí Bláha ze Staré Huti.