Všenice zbytečně přišly o tři body

30.05.2011 05:46

Na hřišti svých soupeřů se loučil s podzimní částí II.ligy národních házenkářů nováček ze Všenic. Vedl si skvěle, ale odměnou mu byl jediný bod.

 

Záluží – Všenice 20:20 (8:13)

- na horkou půdu seveřanů odjížděl náš zástupce s cílem získat tolik důležité body. Předsevzetí začal plnit v prvním poločase, kdy si vypracoval pětibrankový náskok. Atmosféra však byla velice nervozní, přibývalo faulů z obou stran a nechyběla ani krvavá zranění. Rovněž slovní potyčky fanoušků z obou mužstev byly poměrně časté.

  V úvodu druhého dějství domácí využili několika technických chyb soupeře a během sedmi minut vyrovnali. Další průběh byl naprosto rovnocenný, ani jeden celek nezískal rozhodující náskok. Záluží v závěru neproměnilo slibné šance, ovšem celkově je třeba konstatovat, že bod spíše získalo než ztratilo.

  Za Všenice se osmkrát trefil H. Benetka, pětkrát Kalaš, čtyřikrát Hrůza a třikrát R. Benetka.

 

Újezd – Všenice 19:18 (9:11)

- k podzimnímu finále nastupoval nováček na předměstí Plzně proti nejlepšímu týmu II. Ligy. Újezd ještě neokusil hořkost porážky, jenže tentokrát byl bodové ztrátě velmi blízko. Začal plnit roli favorita hodně rozpačitě. Sedm střel skončilo na tyči, takže Všeničtí po čtvrthodině vedli. Také v dalším průběhu byli naprosto rovnocenným partnerem a do šaten odcházeli se slibným náskokem.

  Nepochopitelný výpadek ze Záluží se však i zde na začátku druhé půle opakoval. Hosté kvůli těmto kritickým chvílím přišli o dva body. Prohrávali totiž ve 45. minutě 16:13 a ani jejich zlepšený výkon v koncovce nepřinesl vyrovnání. Na adresu sudího Jandy je třeba podotknout, že ve vypjatých okamžicích Újezd podržel, a tak se nováček cítil poškozen. Matným výkonem ve druhé půli ovšem náš zástupce dal rozhodčímu značný prostor k manipulaci. 

 Deset branek vsítil H. Benetka, pět Hrůza, dvě Kalaš a jednu R. Benetka.

 

 

 

Tento článek je opsán z Rokycanského deníku.