Všenickým utekla výhra v závěru

21.05.2011 13:05

Nováček nejvyšší soitěže národních házenkářů jel až na Moravu. Nejprve hrál smírně, pak těsně prohrál.

Jen jedn bod vydolovali naši zástupci ve dvou dramatických střetnutích.

TJ Kokory - TJ Všenice  16:16  (6:6)

- ve svém prvním vystoupení na Moravě zavítaly Všenice na horkou půdu do Kokor. Poslední celek soutěže však hrál s obrovským nasazením a k vidění byl napínavý souboj. Hostům se v prvním poločase podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, ale k rozhodujícímu trháku vždy chybělo trochu štěstí a domácí ještě před půlí srovnali. Na začátku druhého dějství měli více ze hry Moravané a tentokrát si dvougólový náskok vypracovali oni. Jejich soupeř zabojoval a pět minut před koncem se dokonce ujal vedení. V dramatické koncovce se třikrát po sobě trefili Kokorští a Všenice tak v poslední minutě vyrovnávaly na konečných 16:16. Vzhledem k průběhu zápasu je dělba bodů spravedlivá.

  Za hosty si deset přesných  zásahů připsal Benetka, třikrát se refil Rada, dvakrát Hrůza a jednou Hůlka. Utkání s přehledem odřídil sudí Baumruk.

 

Žeravice - TJ Všenice 18:17  (8:7)

- v nedělním dopoledni se náš zástupce představil na hřišti několikanásobného mistra ze Žeravic. Do zápasu však vstoupil zcela bez respektu. V prvních minutách se domácí ještě drželi, ale po čtvrthodině hry vedli hosté již o tři branky. Skvělým tahem bylo střídání gólmana, kdy po čtvrtém obdrženém gólu uvolnil Winkelhöfer místo Plačkovi. Ten předvedl několik skvělých zákroků a hosty tak výrazně podržel. I v první polovině druhé části se borcům z Rokycanska dařilo a dokázali si vypracovat až pětibrankový náskok. Ale v posledních dvanácti minutách hry následovalo něco, co  nepředpokládal ani ten největší pesimista. Hostům se přestala dařit střelba, technickými chybami ztratili několik míčů a domácí, povzbuzení proměněnými šancemi, je v koncovce doslova převálcovali. Zodpovědnost na sebe vzal nejzkušenější hráč Žeravic Uvíra, který pop individuálních akcích třemi góly v řadě strhl vítězství na stranu Moravanů. Hosté mohli vyrovnat v samém závěru, takticky hrající soupeř jim však překazil možnost jít do útoku. Zklamaní Všeničtí tak ztratili téměř vyhraný zápas.

  Nejlepším střelcem poraženého celku byl s devíti brankami Hrůza, kterému se utkání opravdu povedlo. Čtyři trefy přidal Benetka, tři Hůlka a jednu Rada.

 

Tento článek je opsaný z Rokycanského deníku.