Všeničtí muži se posunuli mezi elitu

27.05.2011 19:25

Naši borci se představili dvakrát v Řevnicích. Porazili tu DTJ a následující den i Slavoj.

Národní házenkáři Sokola Všenice si vedli skvěle v uplynulém dvoukole druhé nejvyšší soutěže. V Řevnicích porazili oba domácí kluby, což je katapultovalo mezi elitu republikové soutěže.

DTJ Řevnice - Všenice 4:11  (1:4) sobota 25.9.1999

- proti nováčkovi soutěže začal hostující tým dost nesměle. V úvodních pětadvaceti minutách skóroval pouze dvakrát, a to z pokutového i trestného hodu. Naštěstí domácí  reagovali ještě hůře, protože dokázali proměnit jen jeden trestný hod a druhou trefu přidali až v pětatřicáté minutě. Takový vývoj měl na svědomí neustálý déšť, znemožňující kombinaci a přesnou střelbu. Před početnou skupinou všenických fanoušků se naštěstí náš zástupce dokázal vzdálit na rozdíl pěti branek náskok do závěrečného hvizdu sudího Jandy z Hejnice ještě zvýšil. Bezchybný výkon podala obrana ve složení j. Dobrý, M. Dobrý, Háněl a absolutorium zasluhuje také brankář Plaček. Za svá záda pustil jen čtyři střely. Pět branek vítězů zaznamenal Hynek Benetka, tři Radomil Benetka, dvě Šrédl a jednu Hrůza. Za poražené se dvakrát trefili Jandus a Topol.

 

Slavoj Řevnice - Všenice 7:12  (4:4) neděle 26.9.1999

- rovněž ve druhém utkání na půdě středočeského protivníka se všeničtí házenkáři dokázali prosadit. Zápas se značně podobal tomu předchozímu. Nepršelo, ovšem kluzký balón udělal své. Slavoj měl vynikající nástup a z prvních dvou útoků zaznamenal dvě branky. Všenice reagovaly bleskově  a po osmi  minutách vedly 2:3. Hosté do poločasu srovnali krok.

  Hned po přestávce Všenice zaznamenaly dva  góly a skóre opět "zamrzlo". Patnáct minut dominovaly oboustranně skvělé obrany. Domácí snížili na nejtěsnější rozdíl, naštěstí se  v koncovce probudil všenický útok. Šňůrou  čtyř branek měření sil rozhodl. Černou kaňkou  na napínavém průběhu byly tři červené karty  na straně Řevnic. Jednu dostal útočník  za zbytečný faul na všenického obránce a další dva hráči po zápase slovně inzultovali rozhodčího Jandu. Pětkrát se trefili Hrůza s Hynken Benetkou a dvakrát R. Benetka. Za Řevnice  Hartmann tři, Sviták dvě, Dlouhý a Knýbel po jedné.

 

 

Tento článek je opsán z Rokycanského deníku.