Žatec-Všenice 19:10 (13:7)

14.06.2015 21:19

 

 

     Sobotní utkání na hřišti vedoucího mužstva 2. ligy TJ Šroubárna Žatec hrubě ovlivnilo počasí. Již před zápasem pršelo a tak sestava Plaček, na obraně Kroc, Háněl, Hering a útočníci Elšlégr Černý Berka nastupuje na mokrém povrchu. Po dvou přesných střelách P. Sýkory a našich neproměněných šancích je 2. minutě za stavu 2:0 utkání na téměř hodinu přerušeno.....  Po skončení lijáku a bouřky se domácí do nás zakousli a obrovkou vůlí šli za vítězstvím. V útoku stříleli branky jak na běžícím pásu, nepomáhá ani střídání Smitky za Plačka a přehození beka z prostředka na kraj. V útoku se trápíme s kluzkým míčem. A tak ve 20. minutě prohráváme 13:2 !!!!!! Do branky se vrací Plaček, Háněl se vrací na střed obrany. Daří se nám sebrat nějaké míče a útok střílí branky, a když Černý těsně před koncem poločasu chytne dlouhý Plačkův výhoz a po faulu na něj proměníme pokutový hod je stav "pouze" 13:7 pro domácí Žatec.

   Na počátku 2. poločasu snižujeme na 9:14 z našeho pohledu, to je ale vše. Především v útoku se trápíme, obrovký problémem je pro nás mokrý a kluzký míč. Do konce zápasu se nám podaří vstřelit již pouze jednu branku !!! Naštěstí obrana s brankářem sbírá míče a dovolí domácím útočníkům vstřelit pouze 6 branek za druhý poločas.

 

   Rozhodoval Miroslav Přikryl z Rokytnice a nutno dodat,že jednostranně, bylo vidět jak má "zápas skončit".  V některých chvílích jsme se nechali tímto "rozhodováním" vykolejit a nevěnovali se plně hře, ale zbytečně  diskutovali s rozhodčím, a se soupeřem. Jednostranné rozhodování degradovalo velice dobrý výkon domácích, kteří byli lepší šli důsledně za vítězstvím, nutno dodat zaslouženým. Lépe se vyrovnali s kluzkým míčem a mokrým povrchem.

 

     Toto utkání obrovsky ovlivnil velký liják, který se přehnal nad hřištěm a přerušil téměř na hodinu utkání. Náš útok se s kluzkým míčem nevyrovnal po celý zápas. Obrana "hořela" prvních 20 minut kdy dostala 13 branek, po zlepšeném výkonu za zbytek zápasu pouze 6, ale to už bylo pozdě....

 

   Sestava a branky: Plaček, Smitka : obrana: Kroc M.(ŽK), Háněl (ŽK), Kroupa, Hering : útok : Černý 4, Rada 3, Berka 1, Elšlégr 1 (ŽK), D. Kroc 1, Baborovský (ČK-5)

Trenér: Kuška Luděk, vedoucí : Hůlka Tomáš

 

Žatec: Horník Štěpán, Janich, Beldík, Nociar Pavel, Škabrada, Pavlas, Fungáč (ČK-5),  Nociar Daniel 9, Sýkora 4, Janák 4, Horník Prokop 2, Seifert, Pavlas

Trenér: Dub Roman, asistent: Hamous Miroslav, vedoucí: Janák Michal