Derby ve Všenicích začínalo smutně

20.05.2011 08:25

 

  Hned zahajovací kolo I.ligy v národní házené svedlo dohromady sousedy ze severní části okresu. Všenice podlehly Stupnu 14:16, i když v poločase domácí vedli 8:7.

  Na stadionu TJ se sešla početná divácká kulisa, která vytvořila nádherné prostředí. Úvod však byl z kategorie nejsmutnějších. Minutu ticha uctili všichni aktéři památku tragicky zesnulého obránce Sokola Stupno Přemka Pokorného, společného kamaráda hráčů obou kolektivů. Snad pod tíhou tohoto momentu se začalo zakřiknutě na obou stranách. Úvodní branku vsítilo Stupno a udržovalo si  vedení až do 15. minuty. Pak však se mu přestala dařit kombinace i střelba a domácí toho využili k otočení průběhu. Vedli už 7:5 a jejich vedení mohlo být i vyšší, nebýt vynikajících zákroků Stanislava Nového ve stupenské svatyni. Sokol těsně před půlí dal kontaktní gól a brankář pak zneškodnil trestný hod po čase.

  Hned po změně stran hosté vyrovnali a vzápětí se znovu dostali do vedení. Po osmi minutách 2. půle to bylo 8:10 a Stupenští potvrdili , že o body se budou prát i za svého zesnulého spoluhráče. S přibívajícími minutami začala růst nervozita na hřišti, přesto se však nijak výrazně nepřiostřilo. Lámání chleba lépe zvládlo Stupno, které deset minut před koncem vedlo už 10:14. Všenice se však nevzdaly a po třech brankách z trestných hodů v ideální pozici se vrátily do zápasu. Soupeř ovšem prokázal větší vyzrálost a uvedl utkání do vítězného konce. Ozdobou utkání byli bezesporu brankáři na obou stranách.

  Derby rozhodoval Jan Adámek z Přeštic a zde jsou střelci branek: Benetka 8, Hrůza, Kuška a Kozák po dvou. -  Berka 5, Totzauer 4, Cajthaml 3, Bradáč a Blecha po dvou.

 

Tento článek je opsán z Rokycanského deníku ze dne 2.září 2005.

 

.