Litohlavy - Všenice 18:19 (6:11) 06.05.2012

20.04.2016 11:15

 

06.05.2012 15:25

  

     Dnešní další ze sousedských derby hodně přípomínalo naše poslední derby na Oseku.  Z 1. útoku Baborovský neproměňil trestný hod, ale Král chytil střelu Šnajdra, Baborovský získal odražený mič, a Rada z "úhlu" ve 3. minutě nám získal vedení 1:0. Vzápětí Král opět chytil střelu Šnajdra, Černý ale neproměnil.

Vynikající Král s pomocí Hánělova bloku kryje další střelu Šnajdra, z následujícího útoku Baborovský ve výskoku přihrává Radovi a ten z rohu brankoviště zvyšuje na 2:0. V 5.minutě Šebek blokuje střelu Šnajdra, po následném faulu bek Háněl vyráží střelu nejaktivnějšího domácího střelce Šnajdra. Baborovského střelu chytá domácí gólman Chodora,Šnajdr střílí vedle, Rada trefuje tyč, až teprve po vynikajícím bloku dorostence Háněla Vondrák zvyšuje naše vedení na 3:0. Opět Háněl blokuje střelu Šnajdra. Vondrák z výskoku ale nedává a teprve po 13. minutách Šnajdr překonává vynikající obranu Hering, Šebek, Háněl a za nimi fantastického Krále a snižuje na 1:3.  Ale Baborovský zvyšuje na 4:1, vzápětí trestný hod proměňuje Šnajdr, ale Vondrák třemi brankami v řadě zvyšuje naše vedení už na 7:2. Šnajdr  snižuje na 3:7, Baborovský neproměňuje, míč končí a v bočním autu. Z pokračujícího útoku Hůlka trefuje tyč, Rada nepřehazuje Chodoru. Z protiútoku domácích Král chytá střelu domácího útočníka, Vondrák trefuje krásnou ranou pouze spojnici břevna a tyče,avšak získaný míč získává Baborovský a přihrává zpátky Vondrákovi, který se nemýlí a zvyšuje naše vedení ve 21. minutě na 8:3. Brož z rozehrátého trestného hodu snižuje - 8:4. Rada neproměňuje z "úhlu" ale vzápětí sám zdálky dává na 9:4 Souhra útoku Vondrák, Hůlka, Rada a posledně jmenovaný nekompromisní ranou na "zadní tyč"  zvyšuje naše vedení už na 10:4. Bek Háněl vyráží trestný hod Šnajdra na rohový hod. Po rozehrátí rohového hodu je na brankovišti faulován Šnajdr a Martínek proměňuje trestný hod, V poslední minutě 1. poločasu nejdříve Král chytá střelu Martínkovi, Hering získává odražený míč a Vondrák po krásné přihrávce Rady dává na 11:5 pro naše družstvo. Poslední slovo, ale má domácí útočník Martínek, který po uplynutí řádné hrací doby snižuje na poločasových 6:11 z pohledu domácích.

    I na začátku druhého poločasu pokračuje celé naše družstvo ve výborném výkonu. Hned z prvého útoku Král chytá střelu Martínka, Hůlka sice neproměňuje, ale Vondrák "vykláněčkou" zvyšuje na 12:6 Brož snižuje z trestného hodu,ale Hůlka podstřelem trefuje pouze tyč. V obraně skvělý blok Šebka,Háněl vybojuje odražený míč a po souhře Vondráka s Hůlkou druhý jmenovaný zvyšuje na 13.7 v 35. minutě. Král získává míč, ale Rada z rohu brankoviště nedává. Vondrák v 38. minutě z trestného hodu - 14:7, Šnajdr taktéž z trestného hod snižuje, ale Vondrák z výskoku zvyšuje na 15:8. Opět se prosazují nejlepší střelci svých týmů, Šnajdr a Vondrák a stav je 16:9. Domácí Brož ve 42. minutě 16:10. Rada trefuje břevno, ale Háněl získává odražený míč. Hůlka trefuje blok, Šnajdr  střílí vedle branky. Krásnou souhru Hůlky a Vondráka zakončuje Rada a "klepákem" zvyšuje ve 45. minutě už na 17:10. Od této chvíle jsme svými lacinými chybami v útoku a nepozorností v obraně pomohli domácímu mužstvu vrátit se do zápasu. Šnajdr dvěma góly trestá neproměněněné šance Baborovského, a Vondrákův neproměněný trestný hod. Šnajdr z pokutového hodu, Martínek, a opět Šnajdr po teči snižují v 53. minutě naše vedení na rozdíl dvou branek 17:15. V 55. minutě Hůlka přihrává Černému, který důležitou branku zvyšuje na 18:15. Král chytá střelu Šnajdra, a Hůlka zvyšuje na 19:15. V závěru Šnajdr třemi brankami snižuje na 19:18, ale útok Černý, Hůlka Vondrá taktickou hrou udrží posledních 30 sekund míč ve své moci.

 

   Zápas měl podobný průběh  jako na Oseku. Téměř 45. minut vynikající výkon celého mužstva, na konci zbytečné chyby v obraně i v útoku, kterými jsme pomohli vrátit se domácímu mužstvu do zápasu. Velice dobře zápas odřídil rozhodčí Kotlář z Krčína.

 

Branky : Vondrák 10, Rada 5, Hůlka 2, Baborovský, Černý 1

 

Litohlavy : Šnajdr 12, Brož, Martínek 3

 

Žluté karty : Háněl, Šebek - Všenice,

                  Brož - Litohlavy