Nýřany B - Všenice A 18:10 (7:4)

04.10.2017 16:56

 

 

    TJ Dioss  Nýřany B -  TJ Všenice A 18:10 (7:4)

 

     V nedělním zápase v Nýřanech nastupujeme v brance s M. Hánělem, na obraně se Štraubem, Tomáškem, D. Hánělem, a  v útoku s Berkou, Černým, Machtem. Výhoz mají domácí Nýřany a Thumer, otevírá skóre a dostává domácí do vedení. Po spolupráci Machta s  Černým, Černý vyrovnává.  Thumer kazí přihrávku. Také Berka kazí přihrávku.  Thumer posílá domácí do vedení. Berkovu střelu chytá brankář Průcha.  Thumer opět kazí přihrávku. Černý trefuje tyč, máme odražený míč, Černý je faulován, a Berka nedává, ani Černý poté není úspěšný.  Thumerovu ránu z výskoku M. Háněl kryje. Berka z výskoku vyrovnává na 2:2.  Thumer kazí přihrávku. Berka nedává. Černého rána je zblokována a tak brankář Průcha ji bez problému kryje. Špirk proměňuje trestný hod. Macht TH nedává. Šilhavého střelu M. Háněl chytá. Černý nedává. D. Háněl blokuje střelu Špirka, další ránu Špirka blokuje Štraub, bohužel do naší sítě. Ve 14. minutě domácí zvyšují na 4:2. Berkovu ránu Průcha vyráží, vzápětí i  Liškovu  střelu Průcha kryje. M. Háněl vyráží střelu Šilhavého, a Liška získává míč. Macht "hraje" dlouho. Šilhavéhý trefuje tyč. Liškovu střelu Průcha kryje. Štraub získává míč. Po spolupráci Pokorného s Berkou, Pokorný snižuje. V 17. minutě získává D. Háněl míč, Pokorný nedává. Tomášek "uhraje" čistě v brejku domácího útočníka Drnce. Berka nechytá přihrávku. Háněl M. chytá střelu Špirka, ránu Pokorného Průcha vyráží na roh. Máme roh, ale útočníci se neuvolnili a tak Pokorný drží míč dlouho.  Thumer nechytá míč. Pokorný střílí do bloku, získává míč, daří se mu rychlý výšlap a vyrovnáná na 4:4. Ve 26. minutě M. Háněl kryje střelu Špirka. Founě získává míč, ale Pokorný jej vzápětí ztratí.  Alexa ve 27. minutě strhává vedení na domácí stranu. Také Founě drží míč dlouho. Štraub získává míč, ale Černý nedává.  Thumer zvyšuje na 6:4 ve prospěch Nýřan v probíhající poslední minutě. V útoku bohužel stihneme ještě ztratit a Špirk nás trestá a těsně před kocem ještě navyšuje vedení domácích na poločasových 7:4.

   Druhý poločas máme výhoz a Berka z výskoku ihned snižuje. D. Háněl blokuje střelu Špirka. Černý míří vedle domácí branky, Alexa trefuje tyč. Spolupráce Černého s Berkou a Černý snižuje na rozdíl jediné branky. Špirk kontruje ranou o tyč. -  8:6. Černý nedává.  M. Háněl chytá střelu Špirka. V útoku ztrácíme, domácí si vybojují TH, který bek D. Háněl kryje  Thumerovi v pohybu nohama a je nařízen pokutový hod.  Thumer jej proměňuje a Nýřany vedou 9:6. Ve 39. minutě Černá míří vedle.  Thumer hraje nedovoleně nohou, M. Háněl kazí výhoz, ale Štraubovi se podaří získat míč. V útoku však střelu Machta chytá výborný Průcha. Domácí si berou oddechový čas. M. Háněl chytá střelu Alexy, domácí zůstávají u míče a Alexa přehazuje brankáře M. Háněla, ale naštěstí i naši branku. Macht kazí přihrávku.  Thumer - 10:6. Ve 47. minutě Pokorného střelu kryje Průcha.  Thumer zvyšuje na již 11:6. Pokorný přihrává Liškovi a ten snižuje. Štraub získává míč, ale Liška pálí do břevna. M. Háněl chytá střelu Alexy. V útoku ztrácíme. D. Háněl blokuje střelu Thumera. Pokorný snižuje na 8:11 z našeho pohledu. V 51. minutě M. Háněl chytá střelu  Thumera z výskoku. D. Háněl získává míč, ale Černý střílí nad domácí branku. M. Háněl chytá střelu Thumera. Špirk v 53. minutě navyšuje vedení domácích na 12:8. Liška nedává, a Špirk míří přesně - 13:8. Ve zbytku utkání točíme sestavou. Domácí dokončují náš zmar, "co hodí na branku to nám do ní spadne". Konečný výsledek 18:10 je z pohledu vítězství zasloužený, ale výše prohry  je i přes nepovedený výkon útočné formace krutý.

 

  V tomto zápase, zahrála téměř 55. minut výborně obrana, skvěle chytal M: H8něl, výborně hrála obrana Štraub, D. Háněl, Tomášek, která zásobovala útok sebranými míči. Bohužel útoku se zápas nepovedl, a to jak herně tak střelecky. Nepřesná střelba, spousty míčů jsme ztratili základními chybami jako držení míče dlouho, špatné přihrávky. Kvalitě zápasu také nepomohl mokrý míč a zima. To však nemění nic na dnešním slabém výkonu útoku. Domácím fantasticky zachytal nejlepší hráč utkání Pepíček "keny" Průcha.

   Velice dobře zápas odřídil Jan Baumruk.

Sestava  a branky: brankáři:  Háněl Marek, Smetana David - obrana  Tomášek Petr,  Šraub Jiří,  Háněl Dominik, Hering Jan,  - útok: Liška martin 3, Černý Radek 2, Berka Pavel 2, Pokorný Čestmír 2, Founě Pavel 1, Macht Michal

   Trenér : Smitka Jiří,,  Vedoucí:  Smetana David

 

   Dioss Nýřany: Průcha Josef, Šebek Jakub (ŽK), Borecký Petr, Wittman Michal, Wurm Marek,  Thumer Marek 8 (ŽK), Špirk Milan 6, Šilhavý Jakub 3, Alexa Bohumil 1, Tráva Tomáš, Drnec Martin

Trenér: Borecký Petr, vedoucí: Borecký Petr