Sokol Ejpovice - TJ Všenice 20:23 (12:13) 9.10.2011

20.04.2016 11:03

 

 

        Okresní derby mělo slušnou úroveň a hrála se rychlá házená. Útoky převyšovali obrany. V prvních minutách si útok Černý, Rada, Vondrák vypracoval spoustu šancí ale ta koncovka....  Obraně ve složení Hering, Šebek, Dobrý zleva na beku se příliš nedaří eliminovat domácí útoky. Společně s brankářem Králem a s přibývajícím časem se věnují více diskuzím s rozhodčím Zadražilem, který ochotně nařizuje 2 pokutové hody a několik trestných hodů z dobrých pozic ve prospěch domácího mužstva. Domácí své šance proměňují a tak ve 14.min. prohráváme 6:3. V 18. a 19.min. Rada dvěma pěknými góly z rohu brankoviště snižuje už na 7:6 a výborná hra útoku je konečně  korunována i potřebnými brankami. Mezi 21. - 23. min. zase Vondrák nejdříve "vykláněčkou" a pak z výskoku  odpovídá na branky domácích a je to 9:8. Trenér Kuška si bere oddechový čas a přehazuje " beka na prostředek", kterého hraje Šebek . Stále ho podporují krajní záložníci Hering a Dobrý. Ondra Šebek se ihned prezentuje výborným blokem , toho využívá  Vondrák a vykláněčkou  srovnává na 9:9. Domácí útočník Andrlík střílí mimo, a z rychlého protiútoku zakončuje přesně Černý. Ve 26. min. Klail z přešlapu vyrovnává na 10:10. Poté, ale nejdříve Černý "svoji vyhlášenou kobrou", a po něm Vondrák z výskoku nás posílají do dvoubrankového vedení 12:10. Domácí snižují Klailem brankou opět z přešlapu. Rada ve 30. min. opět zvyšuje na rozdíl dvou branek, ale poslední slovo první půle má opět Klail a jak jinak než z přešlapu.....,a uzavírá na poločasových 13:12 pro naše mužstvo.

      Náš útok v nezměněném složení pokračuje ve výborné hře i po změně stran. Ihned z prvého útoku Černý proměňuje vytvořenou šanci krásným "klepákem". Do 2. poločasu vstupuje výborně i obrana taktéž ve stejném složení a v čele s brankářem Králem se soustředí na svůj výkon a nerozptylují se zbytečnými diskuzemi  s rozhodčím Zadražilem. Na výkonu především brankáře Krále je to velmi znát. Po jeho výborných zákrocích a zisku odražených míčů Vondrák dvěma góly zvyšuje ve 36. min. na 16:12 ! Ejpovice Andrlíkem snižují, ale vzápětí neudržitelný Vondrák opět získává tříbrankové vedení v náš prospěch. Kalčík snižuje na 17:14. Pak výborný Král chytá Klailovi střelu z dálky a z pokračujícího útoku i následný trestný hod. Když ale Černý nedává¨, snižuje, Langmajer ve  42. min. na 17:15. Také Rada neproměňuje a tak domácí Klail v 45. minutě snižuje na rozdíl jediné branky. V útoku střídáme. Nastupuje Hůlka s Pokorným nahrazují Radu s Černým. Vondrák proměňuje z výskoku -  18:16. Vzápětí střídající obránce  Kroc, který nahradil zraněného M. Dobrého, získává míč a Pokorný proměňuje a vedeme v 48. min. 19:16.  Šebek výborně blokuje a opět Pokorný " z úhlu" zvyšuje na už 20:16. Domácí Andrlík snižuje, ale Hůlka odpovídá krásným a rychlým průnikem a dostává náše mužstvo v 51. min. do vedení 21:17, navíc Kroc získává odražený míč od tyče. Z následného útoku je faulován Pokorný a nařízený pokutový hod nekompromisně proměňuje Rada. Zdálo se být rozhodnuto, ale domácí se nevzdávají. Nejdříve Klail a po něm Andrlík snižují  na 22:19. V 55. min. Rada neproměňuje další nařizený pokutový hod, a Klail snižuje už na 22:20. Pak sice  Pokorný dvakrát nedal, aby napotřetí v 58. min. dal výsledku konečnou podobu 23:20 a domáci se už nezmohli na odpor.

     V tomto zápase podal vynikající výkon celý útok, obrana i s brankářem Králem se zlepšila ve 2. poločase. Před 100 diváky z nichž většina byla ze Všenic, rozhodoval sudí Zadražil, který ve 2. poločase podal výborný výkon.           

 

 

Branky : Vondrák 9, Rada 6, Černý 4, Pokorný 3, Hůlka 1

 

Ejpovice : Klail 11, Andrlík 7, Langmajer, Kalčík 1.

 

 

Žluté karty : Ejpovice : Kalčík, Hucl

                   Všenice : Hering