Všenice - Příchovice 21:13 (9:5)

30.04.2018 10:23

 

 

  Do prvního jarního domácího utkání jsme nastoupili oslabeni o kapitána Heringa J., který oznámil, že celé jaro nemůže hrát, protože má důležitou práci doma na zahradě. Na obranu byl tedy připraven zaskočit i brankář Smetana. Zahajovací sestava vypadala následovně. Brankář Háněl Marek, na beku Háněl Dominik, jehož na obraně doplňovali Tomášek a Štraub. Do útoku nastupuje kapitán Elšlégr, Berka a Macht. Elšlégr z prvního náběhu nekompromisní ranou otevírá skóre. Hosté získávají výhodu trestného hodu, který však Háněl M. Brejchovi chytá. Elšlégr nedává. Střelu Frány kryje Háněl M.. Elšlégr neproměňuje TH. Střelu Frány vyráží Háněl M. a získáváme míč. Elšlégr zvyšuje na 2:0 po rychlé kličce. Hosté dohrávají šňůru a Šilhavý v 6. minutě snižuje. Elšlégr je faulován a z nařízeného trestného hodu míří pouze do tyče. Frána z výšlapu vyrovnává. Elšlégr po nedorozumění s Machtem kazí přihrávku. Střelu Šilhavého chytá Háněl M.. Berka si klepe třikrát a přicházíme o míč. V 11. minutě Háněl M. chytá TH Fránovi a vzápětí znovu Fránovi, který je sám na šestce kryje další střelu. Liška z trestného hodu míří pouze do tyče. A tak Nohavec získává hostům vedení - 3:2. Elšlégrův trestný hod hostující brankář Přibyla vyráží. Elšlégr pálí do bloku, Berka vybojuje míč. Elšlégr po pěkné kličce získanou šanci neproměňuje. Je naštěstí faulován a z rozehraného TH Liška vyrovnává. Nohavec míří do tyče, Háněl M. při výhozu kazí přihrávku, ale Háněl Dominik jej vzápětí vybojuje zpět pro naše družstvo. Černý po kličce získává pro naše barvy vedení 4:3. V 16. minutě je po faulu Štrauba proti nám nařízena "šestka", kterou Frána proměňuje. Elšlégr proměňuje TH a vedeme 5:4. Pěknou střelu Urbana kryje Háněl M.. Hostí kazí rozehrávku z autu. Na naší straně však Elšlégr také kazí přihrávku. Urban pálí do tyče. Frána je faulován a vzápětí míří také jen do tyče. Ve 21. minutě  po pěkné spolupráci Černý - Liška, druhý jmenovaný získává vedení 6:4. Frána vyšlapuje a snižuje. Černý míří přesně - 7:5. Frána z trestného hodu míří do tyče. Tomášek po žluté  kartě vidí za faul červenou a je na 5 minut vyloučen. Liška zvyšuje na 8:5. Urbanovu střelu Háněl M. chytá. Hosté se vystavují do "ofsajdu". Rozehrává jej Háněl D. nahrává Černému ten krásně přihrává Liškovi, který krásnou akci zakončuje přesnou střelou - 9:5. Háněl D. blokuje střelu Urbana. Fránovu střelu vyráží výborný Háněl M.. Liška neproměňuje trestný hod. Háněl D. zbytečně fauluje hostujícího útočníka, je nařízen pokutový hod, který skvělý Háněl M. Fránovi kryje !!! V poločase vedeme 9:5.

   Do druhého poločasu vstupují lépe hosté a Šilhavý snižuje. Elšlégr odpovídá přesnou střelou a zvyšuje na 10:6. Štraub dostává za úder do obličeje červenou kartu. Urban neproměňuje TH. Liška se uvolňuje kličkou, ale šanci neproměňuje. Frána míří do tyče. Hosté zůstávají u míče a střelu Frány blokuje Tomášek. Ve 34. minutě už je Frána úspěšný a snižuje. Elšlégr opět rychle odpovídá přesnou střelou z podstřelu. Dobrý získává míč, přihrává jej Liškovi ten do brejku Černému, který rychlý "kontr" dotahuje do konce a vedeme ve 35. minutě 12:7. Šilhavý střílí do tyče., Brejcha vedle. Elšlégr na sebe váže pozornost hostujících obránců, krásně nachází Černého, který nekompromisní "kobrou" zvyšuje na 13:7. Šilhavého střelu kryje Háněl M.. Po pěkné souhře celého útoku Liška míří do tyče, ale obětavě vybojuje míč zpět.  Z pokračujícího útoku je faulován Elšlégr a je nařízena "šestka", kterou Liška s jistotou proměňuje - 14:7. Střelu Nohavce z výskoku kryje Háněl M.. Další nařízenou "šestku" opět s jistotou proměňuje Liška. Frána padáčkem přehazuje Háněla M. naštěstí pro nás, ale i branku. Elšlégr z výskoku zvyšuje již na 16:7. Střelu Frány Háněl M. kryje. Elšlégr míří do tyče. Urban míří vedle naší branky. Urban z TH snižuje. Černý nedává. Po pěkné souhře Elšlégra Černého s Machtem, Macht míří přesně a vedeme 17:8. Ve 46. minutě Urban snižuje. Elšlégr orazítkovává pěknou střelou obě tyče, ale míč se odráží do pole, kde jej získáváme a Elšlégr další ranou navyšuje na 18:9.  Fránovu míří přesně. Tomášek dostává červenou kartu  a je na 10 minut vyloučen. Černý krásným klepákem - 19:10. Urban míří vedle mimo tyče naší branky. Hosté snižují. V útoku ztrácíme. Urban snižuje, opět kazíme. Střelu Urbana blokuje Štraub. Další střela Urbana končí na tyči. Elšlégr nedává, ale Liška je úspěšný 20:12. Brejcha míří do břevna. Další střelu Brejchy kryje Háněl M.. Macht krásným klepákem v 58. minutě zvyšuje na 21:12.  Šilhavý snižuje. Elšlégr nedává a Frána snižuje na konečných 21:13 v náš prospěch.

 Rozhodoval Ctirad Leinweber z Řevnic.

 

   V tomto zápase jsme podali vynikající výkon, fantastický byl Háněl M., skvěle hrála obrana Háněl D., Tomášek, Štraub, Štrauba s Tomáškem při vyloučeních skvěle nahradil Dobrý. V útoku hráli prim Elšlégr, Liška, Cerný zdatně jim sekundoval Macht. Bohužel do dalších zápasů budou mít trenéři Smitka se Smetanou rébus se složením zadních řad. Vykartováni jsou Tomášek se Štraubem, kteří  mají stop na 3 soutěžní zápasy, kapitán Hering má do konce jara v čase zápasů důležitou práci na zahradě..............

 

 Sestava  a branky: brankáři:  Háněl Marek, Král David - obrana  Tomášek Petr (ŽK,ČK-5, ČK -10 )  Šraub Jiří (ČK-5), Háněl Dominik, Dobrý Martin, Smetana David  - útok  Elšlégr Tomáš 7, Černý Radek 6, Liška Martin 6, Macht Michal 2, Berka Pavel, Pokorný Čestmír

Trenér : Smitka Jiří,,  Vedoucí:  Smetana David

 

Příchovice: Brankáři: Přibyla, Bureš, Jánský, Šašek (ŽK), Toman, Frána 6, Nohavec 2 , Šilhavý 2, Urban 2, Brejcha 1, Hošťálek.

Trenér: Bešta Zdeněk, vedoucí Valeš Václav