Všenice těší první vítězství

19.05.2011 23:54

   Historické dva  body získal nováček I. ligy národních házenkářů na hřišti Tymákova.

 

  Sokol Tymákov - TJ Všenice  16:20  (10:12) neděle 7.9.2003

  Jednobranková porážka v premiéře s Nýřany byla zapomenuta a tým z Rokycanska se rozjel na jih. Doprovázela ho minimálně stovka skvělých fanoušků v čele se starostou Milanem Košanem. Symbolická byla i účast všenického potěru, který pokračoval v cestě do Přeštic.

  Od začátku se před zaplněnou tribunou hrálo ve vysokém tempu. Rozhodčí Zadražil dal přísným trestáním jindy běžných zákroků větší prostor ke skórování renomovaným útočníkům. Domácí se až do dvacáté páté minuty drželi ve vedení, ale pak předvedl pár výtečných zákroků všenický gólman Plaček a hosté tak do šatny odcházeli s dvěma góly k dobru.

  Ve druhém dějství během šesti minut skóroval celek z Rokycanska čtyřikrát. Jak se později ukázalo, rozhodl tento úsek o osudu zápasu. V následujících patnácti minutách si hosté vybrali oddechový čas a dovolili tak domácím dotáhnout se na rozdíl dvou branek. V padesáté minutě byl stav 14:16 a schylovalo se k dramatu. Více ale hostující obrana v čele s výborně hrajícím Hánělem nedovolila. V závěru se opět probudil kanonýr Benetka a svými góly nedal domácím na zkorigování stavu šani.

  Za vítěze zaznamenal Benetka deset, Hrůza osm a čerstvě angažovaný Tycar dvě branky. V domácím dresu zahrál svůj standard Karel Šrail, který se trefil devětkrát, Bradáč čtyřikrát, Pavel Šrail dvakrát a Šefl přidal jednu branku.

  "Nechci vyzdvihovat nikoho jmenovitě. Pochvalu za zodpovědný přístup zasluhuje celé družstvo. Zmínit se musím snad jen o brankáři Plačkovi. Po rozpačitém úvodu se skvěle rozchytal a byl základním stavebním kamenem naší výhry," řekl nám bezprostředně po skončení derby trenér Josef Hucl.

 

 

Tento článek byl opsán z Rokycanského deníku.