Všenice vydolovaly v úvodu tři body

19.05.2011 18:50

Prvoligoví národní házenkáři Všenic vstoupili do sezony nadějně. Zvítězili v Tymákově nad nováčkem o jedinou branku v poměru 14:13 a poté doma remizovali s Příchovicemi.

 

 Všenice - Příchovice 15:15  (8:9)

 

  Oba celky nabídly divákům házenou plnou emocí. Nástup vyšel daleko lépe jižanům, kteří sice prohrávali úvodní Hrůzovou brankou, ale pak se začali prosazovat a po čtvrt hodině vedli 2:6. Za tohoto stavu si domácí trenéři vyžádali oddechový čas a přesunuli beka Háněla na prostředek. Příchovičtí, kteří aplikovali svoji tradiční neatraktivní vyšlapovanou a hru okolo středu hřiště, se s touto změnou nemohli srovnat. Chvílemi pobíhali kolem všenických zadáků zjevně bezradně, ale nakonec se jim, jako už obyčejně, podařilo vstřelit nějakou šťastnou branku. Od oddychového času se začalo dařit Všenickým také v útočné fázi a dostávali se mnohem snadněji do šancí, které proměňovali a navíc z trestných hodů skóroval neomylnou rukou Benetka. Nakonec šly v poločase do kabin o branku šťastnější Příchovice.

  Po přestávce ihned domácí z úvodního útoku srovnali na 9:9, ale soupeř odpověděl dvěma góly za sebou. Patnáct minut před koncem vedli hosté 11:14 a za tohoto stavu přišel do branky Ronald Plaček. Ten sice hned obdržel nešťastný gól na 12:15, ale pak svoji svatyni uzamkl a až do závěrečného hvizdu Václava Šimiceho z Božkova nedovolil příchovickým útočníkům skórovat.

  Všenice tak trpělivou hrou v útoku snížily na 14:15. Vyrovnávací branku zaznamenal v poslední minutě z trestného hodu Hrůza po školácké chybě příchovického gólmana. Hosté měli ještě výhodu trestu po čase, ale ten zlikvidoval brankář Plaček a body se zaslouženě dělily.

 

Tento článek je opsán z Rokycanského deníku ze dne 8. září 2006.