Všeničtí doma dolovali tři body

21.05.2011 06:58

Nováček nejvyšší soutěže národních házenkářů vydřel před svými fanoušky solidní zisk s Moravany.

  Potvrit body přivezené z Tymákova chtěli Všeničtí v domácím dvoukole, kdy přivítali celky z Moravy. V sobotu se představili Kokorští, kteří vezli porážku 17:15 a v neděli Žeravice. Ty vybojovalyna horké všenické půdě bod za remízu 14:14. Na každý z duelů se v sychravém počasí přišlo podívat téměř 200 diváků.

  TJ Všenice - Kokory 17:15  (8:6) sobota 13.9.2003

- sobotní duel byl soubojem nováčků, i když Kokory několikrát první ligu okusily. Domácí začali bez respektu a celý první poločas nepustili hosty do vedení. Velmi dobrý výkon podávaly obranné řady, a tak se střelci moc neprosazovali. Zvláště domácí zadáci zásobovali útočníky množstvím získaných míčů, ale střelecké pokusy v síti nekončily. Přesto Všeničtí odcházeli do kabin s dvougólovým náskokem. Po změně stran se borci z Rokycanska nedokázali střelecky prosadit a za prvních šest minut druhého dějství dovolili hostům přejít do vedení 9:8! Až ve 40. minutě dokázali kanonýři TJ skórovat. Pak předvedl skvělou šňůru Tycar, kdy po samostatných akcích čtyřmi góly soupeře zlomil. Získaný náskok náskok domácí se štěstím udrželi až do konce. Benetka se trefil 7x, Hrůza 6x a Tycar 4x. Hostujícímu útoku kraloval s deseti brankami Veselský, Děrda přidal 3, Stropek jednu a střelecký kousek předvedl hostující obránce Němčák, který po nepřesné rozehrávce domácí obrany skóroval téměř z poloviny hřiště do prázdné svatyně Všenic.

Utkání řídil Bláha.

 

  TJ Všenice - Žeravice  14:14  (8:9) neděle 14.9.2003

- v neděli se ve Všenicích představil soupeř o poznání kvalitnější, několikanásobný mistr republiky. Čekalo se, co se soupeřem udělá sobotní porážka ve Staré Huti. Hosté ale začali dobře a domácí do trháku nepustili. Utkání bylo velice vyrovnané a oba soupeři se střídali ve vedení. Domácí trápilo také zranění pravé nohy jejich jedničky mezi tyčemi Plačka, který ovšem dokázal bolest potlačit a podat dosud nejlepší ligový výkon! když se dařilo v obraně i výborně blokujícímu Hánělovi, bylo zaděláno na výborný výsledek. Útočníci však neměli svůj den a nedodržování trenérských pokynů i množstvím zbytečných technických chyb dali prostor hostům. Ti se prosadili ještě v konci první půle a ořes přestávku o branku vedli. Ve 34. minutě byl na ukazateli skóre stav 8:11 a sdomácími to vypadalo zle. Hosté udrželi své vedení do 52.minuty, kdy Všenice vyrovnaly na 13:13 a šly dokonce do vedení! Hosté reagovali trefou na 14:14 a v poslední minutě měli výhodu útoku Všeničtí. O možnost zlaté poslední střely se připravili technickou chybou. Napínavé utkání skončilo smírně a Všenice si jako nováček připsaly pátý ligový bod. Hostující síť rozvlnil desetkrát Benetka a čtyřikrát Hrůza. Za Žeravice skóroval sedmkrát Bajer, čtyřikrát Furman a třikrát Kozumplík.

Utkání řídil Liška.

 

Tento článek byl opsán z Rokycanského deníku.