Litohlavy - Všenice 20:20 (10:12)

04.10.2014 19:33

    Další sousedské derby jsme odehráli s letitým účastníkem . ligy TJ Litohlavy. V 5. minutě nás D. Kroc posílá do vedení 3:2. Domácí Menc míří mimo naši branku. D. Kroc krásně nachází přihrávkou Elšlégra, který však trefuje pouze tyč. Pelc vyrovnává z rozehraného trestného hodu. D. Kroc nás posílá do vedení přesnou ranou z výskoku. Opět Pelc vyrovnává. D. kroc míří z TH pouze do tyče, domácí se však při pokusu o brejk dopouští útočného faulu. Berkovi však při pokusu o střelbu vyklouzává míč z ruky a ten končí vysoko nad domácí brankou. Kozák získává domácím vedení. V 11. minutě se Berka uvolňuje a vyrovnává na 5:5. Kozák míří do břevna a odražený míč získává Dobrý. Střelu D. Kroce kryje domácí brankář Chodora. Král chytá TH, ale v útoku kazíme míč. V 15. minutě se domácí dostávají do vedení. Rada po přihrávce D. Kroce trefuje břevno. Menc zvyšuje na 7:5 pro Litohlavy. D. Kroc snižuje ranou z náběhu. Pelc z TH získává domácím dvoubrankové vedení. Berka snižuje. Král kryje střelu Kozák z TH a vzápětí i další střelu Kozáka, odražený míč získává Hering a vynáší jej. D. Kroc z rychlého náběhu vyrovnává na 8:8. Domácí si berou time out. Král kryje střelu Mence a Hering získává vyražený míč brankářem Králem. Berkovu střelu chytá Chodora, přesto jej překonává Elšlégr a vedeme 9:8. Ve 22. minutě Pelc vyrovnává z TH. D. kroc z dálky nedává. Pelc získává domácím vedení ranou z výskoku. Berka po uvolňení vyrovnává.  Pelc z trestného hodu míří do tyče. D. Kroc krásně přihrává Elšlégrovi a ten nekompromisní ranou posílá naše mužstvo do vedení. Ve 27. minutě Král kryje Mencovu střelu a opět Hering získává odražený míč. Elšlégr ranou o tyč z pokutového hodu, který byl nařízen za faul na Berku, kdy se míč odráží do brankáře Chodory a za pomoci tyče končí v domácí síti zvyšuje na 12:10 pro nás. Král kryje Pelcův TH. V záverečném útoku kazíme přihrávku, domácí se pokouší o brejk, ale M. Kroc vystihuje přihrávku a D. Kroc zkouší z velké dálky překonat brankáře Chodoru, který je však pozorný a tak v poločase vedeme 12:10.

     Máme výhoz a Berka při střelbě přešlapuje. Král chytá střelu Pelce z výskoku i následnou ránu Pelce. Berka získává odražený míč a jdeme do útoku. D. Kroc po kličce získává vedení 13:10. Ve 34. minutě získáváme míč díky dvojici hering - Dobrý, ale v útoku D. Kroc kazí přihrávku. Menc z TH snižuje.  Berka kazí přihrávku. Kozák po přihrávce Mence snižuje. Ve 36. minutě Berka z výskoku - vedeme 14:12. Menc z TH míří nad naši branku. Elšlégr padáčkem nepřehazuje z TH domácího brankáře Chodoru. Pelc snižuje. Elšlégr nedává, ale M. Kroc získává odražený míč a Ešlégr ve 40. minutě zvyšuje na 15:13. Menc z TH snižuje. Elšlégr z výskoku nám získává opět dvoubrankové vedení.  Opět Menc míří přesně. Ve 41. minutě D. Kroc krásně přihrává Elšlégrovi a tan zvyšuje na 17:15. Domácí kazí rozehrávku TH. D. Kroc míří vedle domácí branky.  Mencův trestný hod Král kryje, avšak domácí získávájí odražený  míč, mají výhodu dalšího TH a menc přihrává na Kozáka, který snižuje.  Ve 45. minutě D. Kroc pálí do tyče. Kozák z výskoku vyrovnává. Berka se uvolňuje a nekompromisní ranou nás dostává do vedení 18:17. Král kryje střelu Mence. Ránu D. Kroce chytá Chodora. Dobrý získává míč. Berka nedává ale míč se odráží do postranního autu. Z pokračujícího útoku Elšlégr zvyšuje na 19:17. V 50. minutě Pelc z výskoku snižuje. Rada nedává TH, ale brankář Chodora nedodrží 4m vzdálenost. Ani napodruhé nepřekoná brankáře domácích Chodoru, máme však míč, ale z následného útoku míří Rada vedle domácí branky. Pelc v 52. minutě vyrovnává. Elšlégr rozehrává TH, přihrává Radovi, který vyšlapuje a krásným klepákem strhává vedení na naši stranu - vedeme 20:19. Kozákovu střelu kryje Král, a další ránu míří Kozák vedle naše tyče.  Berkovu střelu Chodora chytá, i další souboj Berka vs. Chodora je úspěšný domácí brankář a nakonec Rada míří mimo branku Litohlav. ¨Král chytá pokutový hod Mencovi. V 57. minutě Elšlégr nedává TH, odražený míč získává D. Kroc, který je faulovaný a máme výhodu dalšího trestného hodu, z kterého D. Kroc trefuje břevno. Získáváme míč, ale D. Kroc nepřekonává Chodoru ani z podstřelu. A tak v posledních sekundách zápasu Menc vyrovnává.

 

    Dobře rozhodoval Jaroslav Bešta z Plzně - Újezda.

 

     V tomto zápasu se opět dařilo útoku Elšlégr - D. Kroc - Berka. Obrana ve složení Hering, Dobrý, M. Kroc spolu s brankářem Králem střídala dobré okamžiky s těmi horšími. První poločas byl vyrovnaný a obě mužstva se střídala ve vedení, na konci poločasu jsme se dostali do dvounrankového vedení. Prakticky celý druhý poločas jsme vedli, na konci zápasu jsme se však nedokázali "utrhnout" na rozdíl více branek. V závěrečných 10 minutách utkání se nám podařilo vstřelit jen jednu branku. Za domácí podala velmi dobrý výkon trojice útočníků Kozák - Menc - Pelc. 

 

   Sestava a branky : Brankář : Král : obrana : Kroc M. (ČK), Dobrý M. (ŽK), Hering, Smitka - útok : Berka 7 , Elšlégr, D. Kroc po 6, Rada 1, Baborovský, Černý

Trenér : Kuška Luděk, Hůlka Tomáš

TJ Litohlavy: Zbyněk Chodora, Lukáš Holub, Tomáš Junek, Martin Macek, Václav Čihák, Václav Pauza (ŽK), Jakub Koldinský,  útok - Jan Kozák (6), František Menc (5), Josef Pelc (9), Roman Vaňourek, trenéři - Zdeněk Kozák, Jan Macek.