TJ Sokol Hromnice - TJ Všenice B 18:19 (12:8)

22.09.2018 17:52

TJ Sokol Hromnice-TJ Všenice B  18:19 (12:8)

 

   Na další utkání jsme jeli do Hromnic. Jelikož most v Dolanech je uzavřen, rozhodl vedoucí M. Dobrý, že přes řeku pojedeme přívozem v Darové. Byl to dobrý nápad, bez problémů jsme se přelodili a dojeli k místu utkání, do Hromnic. Do utkání nastupujeme s Plačkem v brance, na obraně s Dobrým, Aichingerem a Benetkou, V útoku Founě, Vondrák, Černý. Na začátku zápasu si asi především obrana s brankářem ještě přípomínala ještě cestu přes řeku, protože v 5. minutě prohráváme 5:2, když každá střela domácího útočníka Rumla skončila v naší síti. Měníme taktiku v zadních řadách, kdy nejlepšího útočníka domácích Rumla "zdvojujeme i ztrojujeme", což přináší  efekt, protože přešujeme brankostroj domácího kanonýra. Přesto si domácí  stále udržují tří až čtyřbrankový náskok, když naši útočníci, kteří se musí vypořádat s tvrdou hrou domácí obrany trefují spoustu tyčí. V poločase Hromnice vedou 12:8.

  Máme výhoz, okamžitě proměníme a zahajujeme stíhací jízdu. Obrana sbírá míče, brankář konečně také něco chytil, a tak v 45. minutě je stav 15:15. Za tohoto stavu mají domácí výhodu pokutového hodu. Míří pouze do tyče, Vondrák se dostává do brejku a v situaci, kdy postupuje sám na brankáře domácích trefuje také pouze tyč. Domácí se ještě jednou dostanou do vedení, ale zlepšená hra obrany spolu s brankářem zásobuje útok sebranými míči. Dostáváme se do vedení 18:17, domácí srovnají, a my jdeme opět do vedení 19:18. Bereme si timeout a do konce chybí 2 minuty, do kterých jdeme s úmyslem zápas dohrát v útočné třetině. To se nám i přes 2 nesmyslné střely daří, protože míč při druhé střele z velkého úhlu vyráží domácí brankář do bočního autu. Máme míč, Vondrák se nechá zkušene zfaulovat a je konec.

   První poločas se nám vůbec nevyvedl, obrana s brankářem zaspala začátek, a přes zlepšení v dalších minutách  tak výsledkem bylo 12 obdržených branek. v útoku jsme kromě několika technických chyb zkoušeli odolnost domácí branky. Druhý poločas přinesl velký obrat. Skvělě hrála obrana Aichinger, Benetka, Dobrý, kterým výtečně sekundoval střídající Potůček, za nimi se rozchytal Plaček a tak výsledkem je pouze 6 obdržených branek. Útok proměnil hned 1. útok po rozhozu, a ve stejném duchu pokračoval prvních 15 minut druhého poločasu, kdy jsme náskok domácích dotáhli. Poté se mírně zasekl, ale velkou bojovností, kterou demonstroval obránce Dobrý za stavu 19:18, kdy skvěle vybojoval míč v našem brankovišti, a vytvořil možnost  našeho posledního útoku při jednobrankovém náskoku, společně i s trochou štěstí jsme zápas otočili a nakonec získali dva body.

   Rozhodoval Petr Štillip.

Sestava a branky:

Brankář: Plaček Ronald -Obránci: Aichinger Marek, Benetka Vojtěch, Potůček Pavel, Dobrý Martin, - útočníci: Vondrák Aleš 7, Černý Radek 6, Founě Pavel 3, Míka Jan 3, Benetka Matěj

Ttenér: Plaček Ronald, Vedoucí: Dobrý Martin