Všenice A - Ejpovice 25:16 (14:9)

01.05.2019 17:13

 

  V zahajovacím utkání jara 2019 jsme nastoupili proti letitému rivalovi z Ejpovic. V sestavě s Markem Hánělem v brance, na obraně s  J. Štraubem , Tomáškem a uzdraveným Dominikem Hánělem. V útoku nastupuje Pokorný, Berka a D. Kroc. Hosté mají výhoz a Stašek posílá hosty do vedení. Po faulu na Berku vyrovnává z TH hodu D. Kroc "houpákem". Staškovu střelu kryje M. Háněl, a po souhře celého útoku Liška, který vyběhl na "falešné" střídání z úhlu dostává náš tým do vedení. Dominik Háněl vypichuje přihrávku a Pokorný zvyšuje na 3:1. Ve 4. minutě Stašek snižuje z TH. D. Kroc míří pouze do brankáře hostí Dardy a Stašek vyrovnává z trestného hodu. Náš útok rozebírá hostující obranu a D. Kroc strhává vedení na naši stranu.  Michelfeit míří vedle tyče naší branky. Po spolupráci D. Kroce s Berkou, Berka zvyšuje na 5:3. J. Štraub získává míč, ale D. Kroc míří vedle hostující branky. Stašek snižuje. V 9. minutě po faulu na Pokorného, následuje rozehrávka TH, ale Faulovaný Berka neproměňuje. Opět rozehráváme TH, Kroc přihrávka Pokornému, ale ten je opět faulován. Rozehráváme TH, v náběhu D. Kroc na sebe natahuje hostující obranu a Berka toho využívá - 6:4. Ve 12. minutě D. Háněl blokuje střelu Michelfeita, hosté zůstávají u míče a Stašek snižuje. Berka zvyšuje na 7:5. Michelfeit vzápětí snižuje. Ve 14. minutě se D. Kroc uvolňuje a  vedeme 8:6. Král chytá střelu Staška, ale Pokorný míří vedle. Král vystihuje přihrávku, ale Pokorný nedává, získává však odražený míč, a z Berka z výskoku navyšuje na 9:6. V 18. minutě Král chytá střelu Staška, D. Háněl získává odražený míč a Kroc z TH míří přesně. Hosté mají taktéž výhodu rozehrátí TH, a po jeho rozehrání Stašek snižuje. Liška nedává, naopak Stašek míří přesně. Elšlégr zvyšuje na 11:8. Stašek míří do tyče naší branky, a Liška tak zvyšuje ve 27. minutě na 12:8. Hosté se proviní útočným faulem na Tomáška, ale Elšlégr neproměňuje TH. Vzápětí je za faul na Lišku nařízen pokutový hod, který Kroc s jistotou proměňuje. Michelfeit trefuje tyč, hosté mají stále míč a Stašek snižuje. Elšlégr míří vedle, hosté se opět dopouší "průrazu" na Tomáška. A tak těsně před koncem poločasu Liška stanovuje poločasové skóre na 14:9.

   Ve druhém poločase máme výhoz, ale Kroc nevyužívá výhodu TH. Máme odražený míč, a další střelu Kroce kryje Darda. J. Štraub bere hostujícím útočníkům míč a Liška zvyšuje na 15:9. Ve 33. minutě Král krásným pasem nachází Kroce, ale ten rychlý útok nevyužívá. Hosté kazí v útoku, a Liška míří přesně po kombinaci celého útoku. Stašek snižuje, ale Liška opět navyšuje vedení na 17:10. Elšlégr míří do tyče. Král kryje střelu Kalčíka a vzápětí i TH Kalčíka. Kroc pěknou ranou o zem - 18:10. Ve 40. minutě Král kryje střelu Michelfeita. Po faulu na Lišku, střílí Elšlégr trestný hod a krásnou ranou o břevno jej proměňuje. Michelfeit snižuje. Elšlégr nedává TH, získává sice odražený míč, ale pálí pouze do bloku. Král vyráží střelu Michelfeita, Berka ale nedává. D. Háněl získává míč a posílá dlouhým pasem Kroce do brejku - vedeme 20:11. Ve 46. minutě Staškovo trestný hod vyráží Král. Hosté mají míč, ale D. Háněl blokuje střelu Staška. Kroc ztrácí přihrávku. Stašek je úspěšný z trestného hodu. V 52. minutě Elšlégr přihrává Berkovi a ten z výskoku navyšuje naše vedení z výskoku na 21:12. D. Háněl blokuje střelu Staška. V útoku ztrácíme míč. Hosté nedodrží 4m vzdálenost a z našeho útoku pálí neomylně Berka z výskoku stav je - 22:12. V 56. minutě střelu Michelfeita kryje M. Háněl, hosté jsou u míče a Stašek snižuje. Berka zvyšuje na 23:13. Hosté ztrácí míč. Berka nedává, ale Elšlégr vybojuje míč, avšak Pokorný neproměňuje. Kalčík míří přesně. V 58. minutě Berka neproměňuje TH. Vzápětí Pokorný trefuje břevno. Michelfeit snižuje. Berkovu střelu z výskoku vyráží hostující brankář Roubal, máme míč a Elšlégr upravuje na 24:15. V 60. minutě Michelfeit snižuje, avšak poslední slovo má Elšlégr a stanovuje konečný stav na 25:16.

   Zpočátku tohoto zápasu si vybrala obrana slabší chvilky, které prakticky ustaly nástupem brankáře Krále, který výtečnými zákroky položil základní kámen k vítězství. Útok se také pomalu rozjížděl, ale postupně především pod dirigentskou taktovkou Davida Kroce rozebíral soupeřovu obranu. Na úvod sezóny velmi dobrý výkon, který nicméně nesmíme přeceňovat, protože jsme hráli proti oslabenému soupeři. I tak mužstvo zaslouží pochvalu.

   S přehledem, velmi dobře rozhodoval Pavel Jíra z Blovic.

Sestava a branky:  Háněl Marek,  Král David - obrana:  Hering Jan, Tomášek Petr, Štraub Petr, Štraub Jiří, Háněl Dominik  -  útok: Kroc David 7,  Berka Pavel 7, Liška Martin 6, Elšlégr Tomáš 4, Pokorný Čestmír 1,

  Vedoucí:  Smetana David

 

 EJpovice: brankáři: Darda Z., Roubal T. - obrana: Cingroš M., Paleček R., Hošek T., Ženíšek J., - útok: Stašek J., Michelfeit P. 3, Kalčík Z. 1

   Trenér a vedoucí: Kalčík Jaromír, asistent Špilar Jindřich