Všenice - Kyšice 12:11 (6:6)

25.08.2013 18:13

  

 

 

     

      Před utkáním jsme minutou ticha vzpoměli na našeho bývalého trenéra, který nás např. v roce 2003 dovedl k historickému postupu do 1.ligy, rozhodčího, hráče, funkcionáře i výborného kamaráda Josefa Hucla, který náhle zesnul ve středu 10. července 2013.

    V zahajovacím utkání sezóny 2013/14 jsme se utkali s nováčkem z Kyšic.

   Úvodní sestava byla brankář Smitka, obŕana kroc, Šebek, na "beku" Dobrý. Útok Baborovský, Rada, Černý. Z prvého útoku trefuje Černý tyč, ale Rada je faulovaný. Z pokračujícího útoku Rada stříli, hostující brankář kryje, ale Černý získává odražený míč. Nakonec Rada střílí vedle. Hosté se dostávají k prvému útoku a Smitka chytá střelu Smoly, i následný trestný hod Špičana. Technická chyba hostujícího Smoly, ale Černý opět nedává, míč se odráží k Baborovskému, který je faulován a je nařízen pokutový hod, který Rada nekompromisně proměňuje v 1. branku našeho družstva v tomto soutěžním ročníku.  Obrana získává míč, ale Rada nedává. Smitka chytá střelu Šleise, přesto Smola ranou o tyč vyrovnává.  Po pěkné souhře Baborovského s Černým, druhý jmenovaný získává vedení. Avšak Smola okamžitě vyrovnává - 10. min.  2:2.  Baborovský je faulován, ale využívá následnou výhodu a z úhlu proměňuje. Opět Smola - 3:3. Černý míří do bloku, střídající  Liška je při kličce faulován, rozehrává trestný hod, přihrává Baborovskému a ten našemu družstvu opět získává vedení. Petrák v 15. minutě srovnává na 4:4. Další střídající útočník Elšlégr neproměňuje, Baborovský střílí do bloku, hosté střílí TH, naštěstí Smitka chytá. V útoku ztrácíme, Smitka chytá střelu z dálky a při odraženém míči jsou na brankovišti hosté faulováni. Je nařízen trestný hod a Šleis trefuje tyč. Černý kazí přihrávku a Špičan získává hostům poprvé v zápase vedení. Ve 23. minutě Liška vyrovnává na 5:5. Hosté střílí vedle, Liška nedává a Elšlégr kazí přihrávku. Elšlégr proměňuje TH a vedeme - 6:5.   Při útoku hostí Smitka chytá střelu Smolovi. Hostující Martínek míří do tyče. Nakonec Smola po čase proměňuje trestný hod a poločas končí remízou 6:6.

   Z prvého útoku druhého poločasu hostující Martínek trefuje břevno. Rada nedává, Šebek vypichuje míč a Černý je při kličce faulován. Baborovský ve 34. minutě proměňuje TH - vedeme 7:6. Smitka chytá trestný hod, Baborovský nedává TH, ale získává odražený míč. Rada nedává, ale nakonec Baborovský trefuje - 8:6. Ve 36. minutě obránci výobrně "presují" a Dobrý získává míč, který posílá ihned do brejku Černému a ten nekomprisně proměňuje. Výborný blok Dobrého, Smitka chytá střelu hostujícího útočníka. Vzápětí je Rada při střele faulován a z rozehraného trestu po spolupráci Baborovský - Rada zvyšuje Baborovský ve 39 . minutě už na 10.6. Hosté si berou oddechový čas. Petrák snižuje z TH. Rada nedává, Dobrý blokuje střelu hostujícího útočníka, ale Baborovský nedává. Hosté proměňují trestný hod. Černý nedává, a Smola snižuje. Rada trefuje tyč, hosté proráží, avšak v útoku kazíme přihrávku. Toho využívá hostující Špičan a ve 47. minutě srovnává na 10:10 !! Vzápětí je nám odpískán "ofsajd" a z jeho rozehrátí chytá Smitka střelu Smolovi. Liška kazí přihrávku, ale výborný Smitka chytá opět střelu Smoly, Šebek získává odražený odražený míč. Elšlégr střílí vedle, Smitka chytá TH, hosté ztrácí míč díky "dlouho držené".  Elšlégr v 52. minutě získává vedení na naši stranu. Dobrý chytá TH, ale z pokračujícího útoku je opět nařízen trestný hod, který hostující Netušil proměňuje a vyrovnává. Po faulu na Baborovského, sám faulovaný neproměňuje trestný hod, ale Elšlégr skvěle zakončuje kličkou samostatnou akci a strhává vedení v 57. minutě na naši stranu - 12:11. Smitka chytá, Kroc výborně ubránil hostujícího útočníka, Dobrý získává odražený míč. Rada 2 minuty před koncem nedává, ale vyborný Smitka opět likviduje střelu hostujícího útočníka a náš útok už utkání dovedl do vítězného konce.

 

    V tomto utkání podal výborný výkon brankář Smitka, skvěle hrála  obrana ve složení Kroc, Šebek, Dobrý, a velice solidní výkon na těžkém mokrém terénu  podali i všichni útočníci. Především Baborovský se vyvaroval zbytečných "excesů" , a plnil úkoly "režiséra" hry. Hosté neprodali svou kůži lacino, a zaplatili " nováčkovskou" daň, přesto určitě budou patřit k příjemným oživením 2.ligy. 

    Velmi dobře rozhodoval Václav Slavík z Nýřan.

   Sestava a branky : brankáři : Smitka, Král,  obrana : Kroc (ŽK), Šebek, Dobrý, Elšlégr J. - útok : Baborovský 5, Elšlégr T. 3, Černý 2, Rada, Liška 1

 

Branky hostů: Smola 5, Netušil, Petrák 2, Šleis, Špičan 1,