Všenice - Litohlavy 16:15 (9:7) 29.09.2013

20.04.2016 12:32

 

 

   K dnešnímu derby s mužstvem Litohlav jsme nastoupili se Smitkou v brance, Kroupou, Krocem, Dobrým na obraně a s Baborovským, Černým a Radou v útoku. Hned v prvém útoku po pěkné souhře všech našich útočníků zakončuje nekompromisně Černý a otevírá skóre. Šnajdr z trestného hodu vyrovnává. Černý, tentokráte z výskoku a vedeme 2:1. Opět Šnajdr ve 3. minutě z TH srovnává. Faulovaný Černý kazí přihrávku, faul není odpískán. Šnajdr rozehrává TH z rohu brankoviště, příhrává Kozákovi na střed brankoviště, který přesnou ranou posílá hosty do vedení. Útok kazí přihrávku,  střídající Král chytá trestný hod Šnajdra. Další pěknou souhru celého útoku v 8. minutě Rada zakončuje brankou - 3:3. Dobrý blokuje střelu Kozáka a z rychlého protiútoku Rada krásně přihrává Baborovskému a ten nám získává vedení. V 10. minutě Král chytá TH, při našem útoku je Černý faulován a z rozehraného TH Baborovský získává dvoubrankové vedení 5:3. Kozák v další minutě snižuje a když Baborovský nepromění trestný hod, Kozák vyrovnává na 5:5. Černý neproměňuje, hosté ztrácí míč technickou chybou. Naši útočnící kazí přihrávku. Hostující Cingroš míří do tyče. Obrana Litohlav se vystavuje do ofsajdu, po jeho rozehrání se Rada dostává do střelecké šance na brankovišti, ale míří pouze do tyče. Šnajdr proměňuje pokutový hod. Hosté se v 18. minutě ujímají vedení. Pokorný z úhlu vyrovnává na 6:6. Kozák proráží, Pokorný neproměňuje, Baborovský míří vedle branky. Obránce Dobrý chytá střelu Kozáka z TH. Ve 23. minutě Elšlégr proměňuje trestný hod, 7:6. Šnajdr nedává trestný hod. Elšlégr z výskoku pálí do tyče, získáváme odražený míč a následně po faulu TH. Elšlégr přesnou ranou mezi obráncem a brankářem hostů získává dvoubrankové vedení. Ve 26. minutě Král chytá ránu z trestného hodu, ale na druhé straně míří Elšlégr pouze do bloku. Po rozehrání rohového hodu a faulu na brankovišti střílí Elšlégr TH pouze do tyče. Král chytá střelu hostujícího útočníka a Pokorný ve 29. minutě získává pro nás vedení již 9:6. Avšak Šnajdr ještě stačí snížit na poločasových 9:7 v náš prospěch.

   Na začátku druhého poločasu jsme si vybrali slabší chvilku. Nejprve Liška nedává a Kozák z rozehraného trestného hodu snižuje. Útok chybuje a Šnajdr vyrovnává. Ve 34. minutě Šnajdr získává hostům vedení. Pokorný přestřeluje, Kroc získává odražený míč, přesto Rada neproměňuje ani další šanci. Ve 35. minutě získává Šnajdr litohlavským již vedení 11:9. Černý nedává, naštěstí se k velkému výkonu rozchytává brankář Král a kryje střelu hostujícího Kozáka. Rada proměňuje TH. Král chytá dokonce pokutový hod Šnajdrovi. Baborovský míří vedle. Král chytá, Dobrý získává míč a nastávají okamžiky druhé "hvězdy" druhého poločasu, útočníka Černého, který rychlý útok zakončuje přesnou ranou a vyrovnává. Vynikající Král chytá, Kroupa získává odražený míč a opět z rychlého protiútoku znova Černý strhává vedení  na naši stranu vedeme - 12:11. Obránce Kroupa dostává ČK, nahrazuje ho Hering, avšak Král chytá a Hering získává odražený míč. Baborovský míří vedle, také Kozák střílí mimo branku. A tak do třetice Černý z dalšího rychlého "brejku" nás posílá do již dvoubrankového vedení. V 51. minutě Kozák z rozehraného TH snižuje. Ale Černý je k nezastavení. Podstřelem zvyšuje na 14:12. V 52. minutě Král chytá střelu Šnajdra, Dobrý získává odražený míč a opět Černý !!! 5 brankou v řadě zvyšuje již na 15:12. V 54. minutě Král chytá střelu Šnajdra, Rada míří do tyče. Hostující Vágner snižuje. V 56. minutě Král opět chytá střelu Šnajdra, Pokorný míří pouze do tyče. V 59. minutě Kozák snižuje již na rozdíl jediného gólu a schyluje se k infarktovému závěru. V útoku je jasný pokyn trenéra Kušky a to je "hrát na jistou". Přesto Pokorný z úhlu nedává, naštěstí Černý míří přesně 16:14. Hosté kazí přihrávku do konce chybí něco kolem jedné minuty. Proto povel trenéra Kušky je "dohrát". Přesto Baborovský a vzápětí Černý střílí nepřesně a po slovech útočníka Černého " vždyť ale půlka brány byla prázdná" ,  "PADÁ" nešťastnému trenéru Kuškovi blok se zápisky o utkání na zem (snad je celý, mimochodem tento blok přežil i někdejší také "upadnutí" z rukou bývalého vedoucího M. Hucla v Raspenavě).  Naštěstí hosté už jen snižují. Uf, uf vítězíme 16:15.

 

   Tento zápas byl velice vyrovnaný. V 1. poločase se vedení přelévalo z jedné strany na druhou ke konci poločasu jsme si vytvořili mírný náskok. Začátek druhého poločasu byl katastrofa. Hosté se rychle dostali do vedení 11:9. Pak se zlepšila obrana, mužstvo podržel několika vynikajícími zákroky brankář Král,. V útoku se rozstřílel Černý, dostali jsme se do vedení, které i přes několik zbytečných a ukvapených střel v závěru zápasu jsme udrželi. 

Rozhodoval Vít Jezbera z Mostu.

 

Sestava a branky : brankáři : Král, Smitka, - obrana : Dobrý, Kroupa (ŽK,ČK), Kroc, Hering - útok : Černý 8, Baborovský, Elšlégr, Pokorný, Rada 2, Liška

Vedoucí a trenér : Kuška Luděk

Litohlavy : brankáři : Chodora,Holub - obrana : Kroc, Čihák, Pauza, Nekut - útok : Kozák 8, Šnajdr ž, Štastný 1, Brož, Cingroš