Všenice-Most 18:16 (9:8)

04.10.2018 00:01

 

  V nedělním zápase dvojkola proti hostům ze severu Čech nastupujeme s Králem v brance, na obraně s Tomáškem, Štraubem a Krocem Matějem. V útoku začíná opět Liška, Elšlégr a Kroc David. Výhoz mají hosté a kazí přihrávku. Elšlégr je faulován, sám střílí trestný hod, ale jen do tyče, jeho rána se odráží k němu, a po jeho chycení se dopouští sólové hry a přicházíme o míč. Bíma dostává hosty do vedení. Liška po přihrávce D. Kroce nedává. Hostující Bíma zahrává TH a přesnou střelou dostává hosty do vedení 2:0. Ve 3. minutě putuje míč po ose Elšlégr - D. Kroc k Liškovi a ten snižuje. Venclíček střílí trestný hod a Král vyráží jeho střelu na roh. Další střelu Venclíčka chytá Král. Další pěkná akce v útoku a po spolupráci D. Kroc- Elšlégr - Liška, tentokrát Liška neproměňuje. Přesto jsme stále u míče a D. Kroc trefuje tyč. Střelu Nájemníka Král vyráží, vzápětí Král kryje TH Nájemníkovi. Elšlégr střílí, ale trefuje jen Lišku, který právě probíhal brankovištěm. Útočníci Mostu zahrají nohou a tak máme opět míč. Liška míří do tyče. Hosté ztrácí a jsou vystaveni do ofsajdu. Avšak D. Kroc kazí přihrávku. M. Kroc blokuje střelu Nájemníka. Střelu střídajícího Berky z výskoku vyráží mostecký brankář, naštěstí Berka míč vybojuje zpátky, je faulován, následný trestný hod rozehrává Macht, přihrává Baborovskému a ten vyrovnává. Mertl míří  jen do tyče. Berka z výskoku ve 13. minutě poprvé dostává náš tým do vedení. Nájemník se pěkně uvolňuje a vyrovnává.  Macht rozehrává TH, Berka mu vrací, ale Macht není úspěšný. M. Kroc vybojuje míč, ale Berka nemíří přesně. Nájemník střílí z výskoku, Král kryje, ale hosté mají míč a Nájemník po souhře celého hostujícího útoku dostává Most opět do vedení. V 18. minutě ztrácíme míč, hosté jsou faulováni, Nájemník střílí TH, Král jej vyráží na tyč, a odražený míč získává Tomášek. Berka pálí do bloku, získáváme odražený míč a Macht přihrává zevnitř brankoviště do náběhu Berkovi, který přesnou ranou vyrovnává na 4:4. Ve 20. minutě Král kryje střelu Nájemníka, posílá dlouhý pas na D. Kroce.  který z rychlého protiútoku míří přesně a vedeme 5:4. Venclíček vyrovnává na 5:5. Macht z úhlu nedává. Mertl z brejku míří přesně a hosté opět vedou. Berka trefuje tyč. Po spolupráci Lišky s Elšlégrem prvně jmenovaný vyrovnává na 6:6. Venclíček střílí vedle ńaší svatyně, kterou hájí výborný Král. V 25. minutě Berkovu střelu vyráží hostující brankář. Mertl trefuje tyč naší branky. Elšlégr z trestného hodu nás dostává do vedení 7:6. Ve 26. minutě získáme míč, ale Elšlégr opět trefuje Lišku probíhajícího brankovištěm. Král chytá střelu Mertla z rychlého brejku. Elšlégr přihrává Liškovi a vedeme 8:6. Venclíček rozehrává trestný hod, přihrává Nájemníkovi, který snižuje. Elšlégr zvyšuje na 9:7. Ve 29. minutě Venclíček snižuje. Máme možnost zahrávat ještě trestný hod z velké dálky, ale Elšlégr jej neproměňuje.

   Ve druhém poločase máme výhoz. Začínáme v útoku s Elšlégrem, Berkou a Liškou. Liška vysílá úvodní střelu, ale není úspěšný. Štraub získává míč, ale ani Elšlégr není úspěšný. Hosté ztácí míč. Berka neproměňuje. Mertlovu střelu Král chytá, Elšlégr získává míč, získáváme trestný hod, avšak Elšlégr míří pouze do tyče. Nájemník vyrovnává. D. Kroc přihrává z náběhu Elšlégrovi, a získává nám vedení 10:9. V 36.minutě Bímovi chytá TH Král a D. Kroc se dostává do brejku, jeho střelu však hostující gólman vyráží. Střelu Nájemníka kryje Král. Opět rychlý protiútok tentokráte po spolupráci Elšlégra s D. Krocem, D. Kroc zvyšuje na 11:9. Bíma z TH míří do břevna, následnou střelu Nájemníka chytá Král, M. Kroc získává míč. D. Kroc míří z náběhu přesně a vedeme 12:9. Ve 40. minutě střelu Nájemníka Král vyráží. Hosté si berou timeout. Král vyhazuje od branky a dlouhým kráným pasem až do útočné třeriny hostujícího mužstva nachází D. Kroce, který se nemýlí a zvyšuje na 13:9. Mertl  snižuje. Ztrácíme míč, čehož využívá Mertl a snižuje. Liška nedává, střelu Mertka z TH vyráží Král. Ve 48. minutě Elšlégr z výšlapu zvyšuje na 14:11. Střelu Nájemníka Král chytá, Elšlégr pálí do bloku, získáváme odražený míč. Po pěkné souhře Elšlégra - D. Kroce -Machta končí střela posledně jmenovaného na tyči. Skvělý Král kryje střelu Nájemníka. Hosté opět v ofsajdu. D. Kroc z náběhu neproměňuje. Mertl snižuje z trestného hodu. Elšlégr z náběhu navyšuje naše vedení na 15:12 v 51. minutě. Mertl ihned snižuje z trestného hodu. Elšlégr je faulován a sám proměňuje nařízený trestný hod. Hosté přichází o míč dlouho drženou. V útoku Elšlégr přihrává Machtovi, který nedává. Nájemník přesnou střelou  upravuje skóre na 14:16 z mosteckého pohledu. V 53. minutě Elšlégr neproměňuje. Liška získává míč, a v pokračujícím útoku přihrává Liškovi a vedeme 17:14. V 54. minutě hosté ztrácí míč. Elšlégr neproměňuje a vzápětí je vyloučen Tomášek. Mertl zahrává TH a Král jej kryje. Hosté jsou stále u míče a Mertl z dalšího trestného hodu snižuje. Elšlégr nedává, také Mertl nedává, avšak je faulován, sám faulovaný Mertl snižuje na rozdíl jediné branky po rozehraném trestném hodu. Drama vrcholí. Elšlégr neproměňuje trestný hod. Mertl střílí trestný hod a Král jej kryje. Štraub získává míč. Liška jej však vzápětí ztrácí. Král chytá střelu Mertla. D. Kroc nedává, ale nakonec Elšlégr stanovuje přesnou střelou konečné skóre zápasu na 18:16 pro naše barvy.

   Rozhodoval Lukáš Zimmermann.

   V zápase jsme měli velice špatný vstup do utkání, kdy se nedařilo ve střelbě útoku. Obrana ve složení M. Kroc, Tomášek, Štraub, a za nimi skvělý Král však drželi naše šance na dobrý výsledek. Ve druhém poločase jsme získali až čtyřbrankový náskok, ale zbytečnými chybami v útoku, zbrklou střelbou, a i jinak skvělá obrana si bohužel vybrala pár hluchých jsme dali ještě šanci hostům na dobrý výsledek. Přesto je třeba vyzvednout zadní řady M. Kroc, Tomášek, Štraub, i s brankářem Králem, ve druhém poločase se v útoku prosazovala především dvojice D. Kroc - Elšlégr.

Sestava a branky: Háněl Marek, Král David -  obrana: Smetana David, Štraub Jiří, Kroc Matěj (ŽK), Hering Jan, Tomášek Petr (ŽK, ČK-5)   - útok: Elšlégr Tomáš 8, Liška Martin 4, Kroc David 3 (ŽK),  Berka Pavel 2, Baborovský Petr1, Macht Michal

  Vedoucí:  Smetana David

 

Baník Most: brankáři: Muller Radek, Nový Vitězslav - Pátek Ondřej, Taus Marek, Draxler Tomáš (ŽK), Svoboda Jaroslav, Bíma Zdeněk 2, Mertl Jan 7, Venclíček Josef 2, Nájemník Michal 5, Šalanský Martin, Dinstpír Patrik

Trenér: Muller Radek, asistent trenéra: Venclíček Josef, vedoucí: Pátek Rostislav