VŠENICE - OSEK 20:18 (10:8) 14.10.2012

20.04.2016 11:44

      Další důležitý zápas jsme sehráli se sousedy z Oseku. Zahajovací sestava byla v brance Král, obrana Dobrý, Kroc, Hering na obraně, a v útoku Vondrák, Černý, Baborovský. Ihned z prvého útoku Král chytá střelu hostujícího útočníka a Černý "z úhlu"  získává vedení 1:0. Král opět chytá, získáváme výhodu TH na rohu brankoviště, po faulu na Černého. Vondrák trestný hod rozehrává na Baborovského, ten je faulován na středu brankoviště, a Vondrák "houpákem"  zvyšuje na 2:0. Z dalšího útoku hosté třikrát se snaží překonat výborného Krále, avšak pokaždé získávají vyražený míč naším brankářem. Nakonec Kozák Krále překonává a snižuje.  Vondrák z výskoku 3:1, avšak Maršík v 5. minutě snižuje na 2:3 z hostujícího pohledu. Vondrákovu střelu z TH chytá Oravec, naštěstí odražený míč získává opět Vondrák a nekompromisně proměňuje. Kozák snižuje, ale Černý opět z rohu brankoviště po souhře celého útoku a vedeme 5:3.   Po nepřesnostech na obou stranách Kozák v 16 minutě snižuje 4:5. Vondrák neproměňuje trestný hod, ale získáváme odražený míč a Černý krásnou střelou po souhře celého útoku zvyšuje na 6:4. Král chytá, Hering získává odražený míč, bohužel v útoku ztrácíme a Kozák z výskoku snižuje. Souhra Baborovského a Vondráka z trestného hodu, a druhý jmenovaný opět získává dvoubrankové vedení 7:5. Hirman dává 7:6, Vondrák neproměňuje a tak Maršík ve 21. minutě vyrovnává na 7:7. Baborovský střelou pod břevno získává vedení, ale Maršík vyrovnává. Po střelách Vondráka a Kozáka se skóre nemění. Až Hůlka získává  vedení 9:8, a po Hirmanově střele do tyče a Heringovo získaném odraženém míči, Vondrák "vykláněčkou" upravuje na poločasových 10:8.

    Ve druhém poločase máme výhoz a Baborovský nekompromisně trefuje. Maršík snižuje, ale Vondrák z trestného hodu zvyšuje na 12:9. Opět Maršík, po něm Baborovský,Kozák a zase Baborovský upravují na 14:11 Král chytá, Dobrý získává míč a Vondrák "rusákem"  zvyšuje ve 39. minutě na 15:11. Král chytá střelu Kozáka, a Vondrák z výskoku zvyšuje už na 16:11. Zdá se být rozhodnuto, ale sousedé z Oseka neskládají zbraně a dramatizují závěr zápasu. Na Kozákovu brtanku sice odpovídá Baborovský výstavní střelou, kdy vymetá "pavučinky" z hostující svatyně a ve 44 .minutě zvyšuje vedení na 17:12. Kozák snižuje, ale Černý "z obrovského výskoku" upravuje na 18:13. Hosté se nevzdávají, a Maršík, Hirman, Kozák a opět Hirman snižují v 57 min.na 18:17.  Na konci zápasu se nám však daří poodskočit na 20:17 a Kozák z pokutového hodu už jen snižuje na konečných 20:18.

 

     V tomto zápase podalo celé družstvo velice dobrý výkon. Cestu za vítězstvím nám ztěžoval dobrý a obětavý výkon hostujícího týmu, který bojoval o body až do posledního hvizdu výborného rozhočího Mácy z Jihlavy.

 

 

Sestava a branky: Brankáři - Král, Plaček - Obrana : Kroc, Dobrý, Hering, Šebek, Smitka - Útok - Vondrák 9, Baborovský 6, Černý 4, Hůlka 1. 

Trenér: Luďek Kuška