Všenice - Vřeskovice 25:19 (12:11)

27.08.2017 14:30

 

 

  K úvodnímu zápasu sezóny 2017/2018 jsme nastoupili pod taktovkou nové trenérské dvojice Smitka Jiří, Smetana David,  proti letitému soupeři z Vřeskovic. Za velkého dusna nastoupila zahajovací sestava ve složení brankář Marek Háněl, na beku Dominik Háněl, a na halvu Petr Tomášek a Jiří Štraub. V útoku Radek Černý, Tomáš Elšlégr  a Pavel Berka. Máme výhoz a Elšlégr po kličce svoji šanci neproměňuje. Štraub vypichuje míč, Berka jde do rychlého protiútoku  a nekompromisní ranou otevírá skóre. Háněl M. chytá střelu hostujícího Matouška. Rychlou souhru celého útoku zakončuje pěkným podstřelem Elšlégr.  Hostující Černý M. snižuje střelou z výšlapu. Berka přestřeluje z výskoku. Háněl Dominik blokuje střelu Krse získáváme odražený míč, a hosté jsou v "ofsajdu".  Po rozehrání "na jistotu" Elšlégr přihrává Černému R. a vedeme v 6. minutě 3:1. Háněl M. vyráží střelu Černého M., avšak jen do nohy Háněla D. Z pokračujícího útoku Krs z výskoku snižuje. Berka z výskoku zvyšuje na 4:2. V 7. minutě rozehrává Černý M. TH na Matouška jehož střelu Háněl M. chytá.  Černého R. střelu "šlajsem" chytá hostující brankář. Štraub získává míč. V útoku je faulován Berka. Elšlégr rozehrává TH na Černého R. který však neproměňuje.  Blohman T. z TH z asi 8 metrů v 11. minutě snižuje. Černý nedává.  Blohman T. z TH vyrovnává. Po přihrávce Elšlégra Berka z výskoku míří přesně. Černý M.  vyrovnává na 5:5. Ve 14. minutě Elšlégr kazí přihrávku.  Černý M. z výskoku získává hostům vedení. I Berka z výskoku je úspěšný. Háněl M. chytá padáček Černého M., a opět Berka z výskoku strhává vedení na naši stranu - 7:6. Hosté si berou oddechový čas. Háněl M. chytá TH Krse i jeho následnou střelu, avšak při střele je faulován. Z dalšího trestného hodu je úspěšný Černý M. a  vyrovnává. Elšlégr i Berka pálí do bloku. Elšlégr nakonec je z výskoku úspěšný a dostáváme se ve 21. minutě do vedení 8:7. Háněl M. vyráží podstřel Matouška, Černý M. je faulován a z nařízeného TH Krs míří do břevna. Elšlégr získává odražený míč, ale Berka kazí přihrávku. Přihrávku kazí i hosté, ale Elšlégr střílí mimo hostující branku. Hosté zásluhou Černého M. vyrovnávají.  Štraub obdržel ŽK. Berka z výskoku dostává naše družstvo do vedení 9:8. Krs po kličce 9:9. Černý R. nedává. Háněl D. úspěšně blokuje 2 střely hostí, ale Černý R. neproměňuje nabídnutou šanci. Elšlégr vybojuje míč a Černý R. strhává vedení na naši stranu. Ve 28. minutě kryje Háněl M. střelu Matouška a Černý R. svoji "kobrou" zvyšuje na 11:9. Černý M.  z výskoku snižuje. Opět Černý R. získává dvoubrankový náskok. Střelou po čase Krs z TH ustanoví poločasový stav na 12:11 pro naše družstvo.

   Hosté mají výhoz a Krs z výskoku vyrovnává. Berka také z výskoku a vedeme 13:12. Střelu Matouška Háněl M. chytá a Berka ve 33. minutě zvyšuje na 14:12. Blohman T.  nedává TH. Háněl D. získává míč a Berka opět z výskoku získává již tříbrankový náskok.  Krs střílí mimo Hánělovu M. branku. Jdeme do rychlého protiútoku  a po spolupráci Berka - Elšlégr druhý jmenovaný zvyšuje na 16:12. Krs z TH snižuje. Elšlégr miří do tyče, Berka vedle. Černý R. získává míč a Elšlégr proměňuje trestný hod. Hosté ztrácí míč. Berka přihrává Černému R. - vedeme 18:13. Krs pálí z TH do břevna, Matoušek trefuje tyč, Blohman T.  nedává. Získáváme míč a v 45. minutě Černý zvyšuje na 19:13.   Háněl chytá TH Černému M.. Elšlégr střílí  po otočce vedle. Háněl D. získává míč. Elšlégr nahrává Černému R. ve 48. minutě a vedeme 20:13. Černý M. snižuje na 14:20. Elšlégr proměňuje nekompromisně TH. Střelu Blohmana T. Háněl M. kryje. Hosté kazí rozehrávku TH, ale v útoku Černý R. nedává.  Černý M. po rozehrání TH pálí do břevna, Berka získává odražený míč hezká souhra celého útoku Berka - Černý R. - Elšlégr a Elšlégr a Elšlégr navyšuje vedení na 22:14. V 52. minutě snižuje Krs. Černý nedává, avšak z pokračujícího útoku Elšlégr 23:15.  Hostující Černý M. nedává TH. Elšlégr kazí přihrávku, poté Berka míří do bloku. Matoušek snižuje. Berka pálí do tyče. Háněl M. chytá střelu Matouška z TH i dorážku Černého M.. Nakonec se prosadí Krs střelou z výskoku. Elšlégr z podstřelu navyšuje vedení na 24:17. V 58. minutě hosté kazí přihrávku. Za hosty míří přesně Krs. Berka střílí z výskoku nad hostující branku. Toho využívá přesnou střelou Černý M. Střídají Vondrák vykláněčkou stanoví konečné skóre na 25:19 pro naše družstvo.

 

  Velice dobře rozhodoval Jaroslav Bešta.

 

   V tomto zápase podal velice dobrý výkon útok Černý R., Elšlégr, Berka. Obrana především v 1. poločase střídala světké okamžiky s horšími, kdy za to byla trestána lacinými góly. Ve druhém poločase zadní řady zlepšili hru a rozchytal se brankář Háněl Marek.

 

  Sestava  a branky: brankáři:  Háněl Marek, Smetana David - obrana  Tomášek Petr,  Šraub Jiří (ŽK), Štraub Petr, Háněl Dominik, Hering Jan,  - útok Berka Pavel 10, Elšlégr Tomáš 8, Černý Radek 6, Vondrák Aleš 1.

   Trenér : Smitka Jiří,,  Vedoucí:  Smetana David

 

Vřeskovice: brankáři : Štich Petr, Kadlec Jan - Berka Václav, Chmelíř Václav, Lang Václav, Blohman Miroslav, Krs Jan 10, Černý Miroslav 6, Blohman Tomáš 2, Matoušek Jan 1