Všenice - Žatec 13:13 (7:7) 09.09.2013

20.04.2016 12:16

     Dnes jsme přivítali soupeře na kterého se nám v domácím prostředí vůbec nedaří. Zahajovací sestava byla brankář Král, obrana Dobrý M., Dobrý J., Smitka a v útoku Baborovský, Černý, Rada. Hned z prvého útoku utíká míč Radovi do zázemí. Král chytá střelu Nociara. Z pokračujícího útoku Dobrý M. blokuje střelu hostujícího útočníka a král získává míč. Rada nedává, ale odražený míč získává Baborovský, přesto ztrácíme míč. Hostující Nociar střelou po rozehraném trestném hodu střílí úvodní branku zápasu.Rada míří vedle, toho využívá Bartoň a střelou o tyč získává hostům v 6. minutě vedení 2:0. Černý z náběhu snižuje 1:2. Horník trefuje tyč,také Rada trefuje tyč a ani další střelu neproměnuje. Nociar přešlapuje při střelbě, Rada netrefuje. Nociar je přesný a získává pro Žatec v 10. minutě dvoubrankové vedení. Kroc přihrává Hrůzovi, který nedává. Střelu Horníka chytá Král, pěkná souhra našeho střídajícího útoku Elšlégr, Kroc,  Hrůza, ale střela posledně jmenována je ztečována na roh. V následném útoku Hrůza dvakrát netrefuje a poté Kroc kazí přihrávku. Hosté přicházejí o míč technickou chybou, ale Elšlégr míří do tyče. Vondrák neproměňuje vykláněčku, ani Nociar nedává. Souhra Hrůza - Elšlégr a Hrůza netrefuje. Nociar v 18. minutě z výšlapu zvyšuje hostům vedení na 4:1. Elšlégr po krásné kličce snižuje na 2:4, a naše družstvo se prosazuje po 13!!! minutách. Král chytá, a Elšlégr pěknou ranou z výskoku -3:4.  Avšak hosté, díky Nociarovi a Horníkovi opět utíkají - 3:6. Vondrák ve 22. minutě nedává,  hostující bartoň míří nad. Vondrák po rychlém přechodu do útoku je faulován a je nařízen pokutový hod. Sám faulovaný proměňuje. Hosté kazí přihrávku a v útoku po pěkné souhře Rady a Vondráka, Rada snižuje už na 5:6. Král chytá, ale Elšlégr v rychlém protiútoku nezpracovává míč. Vzápětí Smitka vypichuje míč a Vondrák z rychlého protiútoku srovnává ve 26. minutě na 6:6. Bartoň trefuje tyč, duo Smitka- Dobrý M. zabojovalo a získává odražený míč. Elšlégr trefuje břevno. Král chytá střelu hostujícího Nociara a vzápětí i Horníka. Rada s pomocí teče hostujícího obránce získává v 30. minutě poprvé našemu mužstvu vedení - 7:6. V nastaveném čase za 2 timeouty hosté Horníkem srovnávají a Vondrák neproměňuje. Poločas 7:7. 

     Hosté mají výhoz, ale Smitka vypíchnutím přihrávky získává míč.  Po souhře celého útoku Vondrák, Elšlégr, Rada, posledně jmenovaný střílí, ale nedává. Smitka opět získává míč a Elšlégr střílí do bloku hostujícího obránce a míč míří do rohu. Z pokračujícího útoku Vondrák ani Rada neproměňují vytvořené šance. Hostující Horník míří do tyče,  ale Dobrý M. kazí výhoz z autu. Dobrý J. získává míč, Vondrák trefuje tyč. Střelu Nociara chytá Král. Rada nedává. Hostující Horník střílí první branku druhého poločasu po 8 !!! minutách hry a hosté vedou. Vondrák neproměňuje trestný hod, Nociar přestřeluje. Rychlý protiútok dvojice Vondrák - Hrůza a teprve v 10. !!! minutě druhého poločasu Hrůza střílí naši první branku ve druhém poločase a vyrovnává. Horník trefuje tyč. krásná souhra útoku Hrůza, Kroc, Vondrák a posledně jmenovaný získává pro nás vedení 9:8. V 42. minutě, ale Nociar vyrovnává. Vondrák z výskoku nedává a opět Nociar získává hostům vedení. V 45. minutě Hrůza - 10:10. Pěkná spolupráce Horníka s Nociarem a Horník získává hostům opět vedení. Hrůza trefuje tyč, odražený míč získává Kroc, přihrává Vondrákovi a ten opět vyrovnává na 11:11. Nociar proměňuje pokutový hod. Kroc střílí do tyče, hosté z následného rychlého protiútoku trefují během jediné střely dokonce obě tyče, ale míč se odráží k našim obráncům. Hrůza nedává, ale druhý pokus je úspěšný a opět je srovnáno - 12:12. Nociar nedává, a tak Hrůza v 54. minutě strhává vedení na naši stranu ! Nociar proráží, ale Vondrák s Hrůzou neproměňují. A tak hostující Bartoň z pokutového hodu v 56. minutě vyrovnává na 13:13. Vondrák s Hrůzou trefují pouze tyče ! hostující branky. Hosté získávají 3 minuty před koncem míč. V útoku, při kterém si Žatečtí vezmou time out,  trpělivou hrou dohrají zápas až do konce. V posledních sekundách zápasu se ve velké šanci ocitá hostující Bartoň naštěstí přestřeluje.

    V tomto utkání jsme si vypracovali spoustu šancí, které jsme však neproměňovali. Především z rohu brankovišť nás vychytal vynikající hostující brankář Horník Š. s kterým jsme si nevěděli rady. Hosté, kteří něměli hráče na střídání trpělivou hrou v útoku trestali naše chyby. Na konci zápasu se jim podařilo udržet míč v útoku 4 !! ( i s oddechovým časem) minuty a zápas dohrát v naší obranné třetině. Za stavu 13:12, 6. minut před koncem, jsme měli míč a možnost získat dvoubrankové vedení a tím i  velkou možnost získat dva body, na druhou stranu, kdyby hostující Bartoň proměnil jasnou šanci z posledních vteřin mohli jsme být i bez bodu.......  Z tohoto pohledu je remíza zasloužená.

    Vynikající výkon podala obrana ve složení Dobrý M., Dobrý J., Smitka, a střídající Hering,za níž dobře chytal Král. Utok předvedl solidní výkon, avšak katastrofální bylo proměňování šancí.

    Výborný výkon podal rozhodčí Jan Václacek z Krčína.

 

Sestava a branky:  brankáři : Král, Plaček - obrana : Dobrý M., Dobrý J., Smitka (ŽK), Hering - útok : Hrůza, Vondrák 4, Černý, Elšlégr 2, Rada 1, Kroc D., Baborovský

Trenér : Kuška Luděk , vedoucí : Dobrý Martin

 

Žatec : brankáři : Horník Š., Horník M. - Nociar P., Taraba, Pakas - útok : Nociar D. 7, Horník P. 4, Bartoň 2