Všenice - Žatec 20:21 (12:11) 21.10.2012

20.04.2016 11:46

      Poslední duel podzimní druholigové části jsme sehráli s mužstvem Žatce. Zahajovací sestava brankář Plaček, obrana Dobrý, Kroc, Smitka a v útoku Černý, Rada, Vondrák začala velice dobře. V 8. minutě jsme vedli 4:3, ale pak jsme si vybrali v útoku slabší chvilku, kdy jsme neproměnili několik vypracovaných vyložených šancí a hosté otočili na 6:4 ve svůj prospěch. Naštěstí obrana získala několik míčů, brankář Plaček kryl i pokutový hod, přidává se útok, který hraje krásnou rychlou házenou a začína proměňovat vytvořené šance, a celé družstvo obrovským nasazením a bojovností postupně strhává vedení na naši stranu. V poločase vedeme 12:11.

      I začátek druhého poločasu nám vychází. Útok hraje stále hezkou rychlou házenou "z ruky" vytvořené šance "přetavuje v branky", obrana hraje také výborně a tak v 48. minutě vedeme 18:15. Pak však hostující obránce Lučan inkasuje červenou kartu za protesty a vzápětí i osobní trest za vulgárnosti vůči rozhodčímu. V 50. minutě získáváme míč a řítíme se do protiútoku tři útočníci  na jednoho žateckého obránce. Bohužel nedáváme, hosté ihned snižují na 18:16. Poté využívají dalších našich chyb jak v útoku tak na obraně a srovnávají na 18:18. Dostáváme se ještě do vedení 19:18, ale hosté otáčí na 21:19, a našemu útoku se daří už jem snížit na konečných 20:21.

      V tomto zápase jsme podali jeden z nejlepších podzimních výkonů, většinu zápasu jsme byli lepším mužstvem, ale bohužel jsme nezvládli posledních 12 minut. Paradoxně nám uškodily 2 ČK pro hostujícího obránce Lučana. Pasáž po jeho vyloučení, kdy chybělo do konce 10 minut, kdy jsme i 5 minut hráli v 6 proti 4, jsme prohráli 2:6 !!! Nechybělo nasazení  ani bojovnost. Musíme i přiznat, že proti nám hrál velice kvalitní soupeř, který bojoval až do konce.

      Velice dobrý výkon podal rozhodčí Aleš Václavík  z Jihlavy. 

 

 Sestava a branky : Plaček, Král - obrana Dobrý, Kroc, Smitka, Hering - útok Rada 13,  Baborovský 3, Černý 3, Vondrák 1, Liška 1, Hůlka 

 Trenér : Kuška Luděk